FOTO Gradonačelnik New Yorka Eric Adams dobio na poklon dres Hrvatske nogometne reprezentacije

Generalni konzul Hrvatske Nikica Kopačević na svečanoj je ceremoniji darovao je gradonačelniku New Yorka Ericu Adamsu službeni dres Hrvatske nogometne reprezentacije.

Uručenje je održano u sklopu svečanosti podizanja hrvatske zastave na Manhattanu, izvijestili su iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams izdao je Proglas po prvi put u povijesti New Yorka kojim se 22. svibnja proglašava Danom hrvatske baštine u New Yorku.

– Iznimno sam ponosan što vodim grad s tako velikom i uspješnom populacijom Amerikanaca hrvatske nacionalnosti koji unapređuju tkivo našeg kulturnog, građanskog i gospodarskog života. Hrvati Amerikanci dugo su jačali pet općina i ja sam im zahvalan na golemim doprinosima, rekao je gradonačelnik Adams.

– Željeli bismo od srca zahvaliti gradonačelniku Ericu Adamsu i gradu New Yorku što su Hrvatskoj i hrvatskoj zajednici u New Yorku odali počast ovim prestižnim priznanjem, poručili su iz Konzulata.

Naime, Generalni konzulat Republike Hrvatske u New Yorku obilježio je u ponedjeljak, 22. svibnja Dan državnosti Republike Hrvatske organiziranjem prigodne svečanosti s Uredom gradonačelnika New Yorka u povijesnoj dvorani Bowling Green u Financial Districtu na Manhattanu.

Gradonačelnik Adams je prvi put u povijesti NYC-a podigao američku zastavu, a zatim je generalni konzul Kopačević podigao hrvatsku zastavu. Klapa Astoria, sa sjedištem u Astoriji, Queens, izvela je državnu himnu svake zemlje dok su zastave bile podignute.

Kako su izvijestili iz Konzulata, brojni članovi hrvatske zajednice iz metropolitanskog područja New Yorka, kao i Hrvati iz Sjedinjenih Država, bili su prisutni kako bi ponosno promatrali hrvatsku zastavu kako se vijori u New Yorku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...