HAC: “Na Dan državnosti očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima”

Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči 30. svibnja, očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima. Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se u petak u popodnevnim i večernjim satima te u subotu tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija očekuje se u utorak u popodnevnim i večernjim satima.

Obzirom da je vrijeme proljetnih radova na autocestama, na pojedinim dionicima određena su prometna ograničenja. HAC je s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, radi što bolje protočnosti prometa.

Kolona i veći zastoji očekuju se na ZG obilaznici i dionici između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ, gdje zbog kompleksnosti radova nije moguće ukloniti privremenu regulaciju prometa. Na zagrebačkoj obilaznici vodi se dvosmjeran promet po kolniku u smjeru Bregane s dva sužena prometna traka u oba smjera autoceste. Na dionici čvor Dugo Selo – čvor Križ promet se vodi dvosmjerno po kolniku u smjeru Bregane, s jednim suženim prometnim trakom u oba smjera autoceste.

Međutim, savjetujemo korisnicima da i prije, ali i za vrijeme putovanja kontinuirano prate stanje i uvjete na cesti te da vožnju i putovanje prilagode uvjetima na cesti na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.

Povećanjem prometa na autocestama, povećava se i mogućnost prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike  za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produljeni vikend“ protekao bez nesreća.

Na dionicama autoceste A3 Bregana – Zagreb – Lipovac u zoni radova očekuje se nastanak zastoja i kolone vozila u postojećoj privremenoj regulaciji prometa.:

– dionica čvor Jakuševec – čvor Kosnica (radovi, smjer Lipovac): zbog obnove asfaltnog zastora kolnika u smjeru Lipovca (u duljini od 6 km), između čvora Jakuševec i čvora Kosnica, sav promet se vodi kolnikom u smjeru Bregane s po dva sužena prometna traka za oba smjera kretanja vozila. Istovremeno, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (iz smjera Siska (A11) u smjeru autoceste A3 i A4, odnosno u smjeru Lipovca i Varaždina), a obilazni pravac je uključenje na čvor Kosnica. Očekuje se stvaranje zastoja i kolone vozila, u oba smjera vožnje.

– dionica čvor Dugo Selo – čvor Križ (radovi, smjer Lipovac): zbog obnove asfaltnog zastora kolnika u smjeru Lipovac (u duljini od 19,5 km), između ČNP Zagreb-istok i čvora Križ, sav promet se odvija s po jednim suženim prometnim trakom na kolniku u smjeru Bregane. Istovremeno, zatvoren je izlazni krak čvora Ivanić Grad (iz smjera Zagreba u smjeru NP Ivanić Grada), a obilazni pravac je preko čvora Dugo Selo. Također, zatvoren je i ulazni krak čvora Ivanić Grad (iz smjera NP Ivanić Grada u smjeru Lipovca), a obilazni pravac je preko čvora Križ. Očekuje se stvaranje zastoja i kolone vozila, u oba smjera vožnje.

Na ostalim autocestama gdje su u tijeku radovi ne očekuju se zastoji zbog radova, osim u slučaju prometne nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...