Izdao lažni račun za obavljene radove i naplatio 50.000 eura, a radove nije ni započeo niti vratio novce

Policijski službenici odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

– Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, u rujnu mjesecu 2022. godine zaključio ugovor o gradnji objekta na području Paga s obveznim rokom dovršetka izvođenja radova do svibnja 2023. godine, da bi potom s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izradio račun s neistinitim podacima o izvedenim radovima na gradilištu koji je dostavio 52-godišnjem naručitelju. Temeljem izdanog računa o navodnim radovima na gradilištu, na račun trgovačkog društva naručitelj je prošle godine uplatio novčani iznos od 50 tisuća eura, a da na gradilištu nisu započeti radovi niti mu je vraćen uplaćeni novčani iznos, izvijestila je zadarska policija.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...