“Krila Oluje” predstavila program nastupa za sezonu 2023.

Akrobatska grupa “Krila Oluje” koja djeluje u sastavu 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavila je u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u utorak 9. svibnja 2023. godine letački program nastupa za sezonu 2023. godine.

Na izvedenom programu čestitali su im zapovjednik 93. krila brigadir Krešimir Ražov, načelnik stožera 93. krila brigadir Željko Harapin i zapovjednik 392. eskadrile aviona pukovnik Robert Ribarić.

– Čestitam vam na uspješnoj prezentaciji novog programa, kazao je brigadir Ražov te istaknuo kako su spremni za nastup u ovoj sezoni.

Vođa akrobatske grupe bojnik Darko Belančić zahvalio se na podršci koju imaju u eskadrili aviona i 93. krilu, te se zahvalio i svim članovima “Krila Oluje”. “Naš uspjeh zasluga je svih vas”, zaključio je bojnik Belančić.

Ove sezone “Krila Oluje” nastupat će u formaciji od šest aviona Pilatus PC9M. Program će trajati 22 minute i sadržavat će 19 atraktivnih elemenata.

U sezoni 2023. nastupat će u sastavu: vođa akrobatske grupe bojnik Darko Belančić, prvi lijevi pratitelj /solo natporučnik Danijel Rigo, prvi desni pratitelj satnik Krešimir Oštrić, repni pratitelj bojnik Ivan Anđić, vođa sinkro parabojnik Nino Perović i vanjski desni pratitelj natporučnik Matija Đurašin.

Službeni komentator programa u 2023. godini je poručnik Bruno Bulum.

Akro grupa “Krila Oluje” već dugi niz godina nastupa na svim velikim vojnim i civilnim manifestacijama.

Tako su ove godine nastupili na obilježavanju 28. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima, otvorenju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe ASDA u Zadru, a bili su i domaćini akrobatske grupe Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske s kojima su provodili zajednička uvježbavanja.

Svojim nastupom izazivaju oduševljenje zaljubljenika akrobatskog letenja, ali i divljenje svih onih koji su vidjeli njihove nastupe.

Podsjetimo, akrobatska grupa “Krila Oluje” javnosti je predstavljena 5. kolovoza 2005. godine. Na brojnim domaćim i međunarodnim aeromitinzima njezine nastupe su pratili milijuni gledatelja. Zahvaljujući složenosti elemenata od kojih se sastoji njihov program vrlo brzo su se našli u samom vrhu svjetskog akrobatskog letenja te su osvojili brojne nagrade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...