Matek, direktor Vodovoda: “Nadam se da ćemo danas uspjeti pokrenuti crpilište s Dolca, sve ovisi o tome kakva su oštećenja na opremi”

Situacija s poplavom utjecala je i na nestašicu vode na širem zadarskom području zbog toga što je poplavilo i crpilište Dolac. Kako saznajemo od direktora zadarskog Vodovoda, Tomislava Mateka, situacija je danas ipak bolja.

– Situacija je bolja jer voda se povukla s crpilišta. Mi smo gore od ranog jutra, peremo, čistimo, sad ćemo vidjeti kakva je šteta nastala i pokušati što prije pokrenuti to crpilište, ja se nadam, ako ne bude nekih velikih oštećenja opreme, kazao nam je Matek.

Obzirom da je bez vode Visoka zona, jučer je napravljeno prespajanje iste na druge izvore.

– Pošlo je jednim dijelom za rukom, imali su ovaj dio Plovanije i Bilog Briga i dio Starog i Novog Bokanjca imali su vodu, ali onda se ova vodosprema iz koje su dobivali vodu ispraznila pa smo morali jutros izlaziti i sad morali to prekinuti na par sati, tako da ćemo u toku dana opet vratiti taj sistem. Ali nadam se da ćemo mi do kraja ovog dana, ako sve bude u redu, uspjeti pokrenuti crpilište s Dolca pa ćemo vidjeti hoće li biti bolja situacija, nadam se. Sve će ovisiti o tome kad odemo gore i vidimo kakva je šteta i hoće li ostati nivo rijeke ovakav kakav jest ili će se dizati, poručio je Matek na kraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...