Nastavljaju se aktivnosti komunalnih službi na uklanjanju ugostiteljskog invetara, neki vlasnici sami ih uklonili

Prošli tjedan na kolegiju gradonačelnika predstavljene su ključne izmjene koje se odnose na  korištenje javne površine na području MO Poluotok. Od uvođenja dvogodišnjeg moratorija na zakup novih javnih površina, uvođenja markacija svih javnih površina pod zakupom, povećanja cijena zakupa, do smanjenja postojećih javnih površina pod zakupom zbog zaštite javnog prostora u staroj gradskoj jezgri za potrebe građana.

Gradonačelnik Dukić je najavio kako će se ovaj tjedan nastaviti akcija uklanjanja opreme s javne gradske površine, razne reklame i ugostiteljska oprema koja je postavljena bez dozvole.

– Za danas je bila planirana i najavljena nova aktivnost komunalnih službi na uklanjanju nelegalno postavljenog ugostiteljskog inventara na javnim površinama. Jutros su neki vlasnici tog inventara odlučili ukloniti ih sami. Nadam se kako će i svi ostali koji trenutno nelegalno koriste javne površine postupiti na isti način.  Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve, poručili su iz Gradske uprave.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...