Ovaj grad na obali uvodi naplatu tuširanja na plažama

Komunalnoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama.

Vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada Krka na ovotjednom su zasjedanju predstavničkog tijela pretresli više važnih tema.

Među ostalim temama o kojima su raspravljali većinom glasova naposljetku su “blagoslovili” i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Opće uvjete pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama. Tom odlukom komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za (fiskalizirano) poluminutno korištenje tuševa.

Kako je vijećnicima objasnio direktor Vecle, Danko Milohnić, sustavima naplate ovog će se ljeta obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima te objasnio da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih ljeta došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskaliziranja njihovih dotadašnjih “žetonjera” do tad postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni van funkcije, prenosi N1.

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema financijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša, objasnio je Milohnić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...