Studenti s gostujućim profesorima čistili obalu Dugog otoka

U petak, 28. travnja 2023. studenti i nastavnici Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, zajedno s gostujućim profesorima iz Portugala, Poljske i Turske, posjetili su Dugi otok.

Na Dugom otoku obišli su Interpretacijsko – edukacijski centar „Grpašćak“ te uvalu Mir u parku prirode Telaščica. Važan dio posjeta bila je akcija čišćenja obale, tijekom koje su studenti prikupili nekoliko vreća različitog otpada.

Cilj ovoga posjeta bio je ukazati na važnost održivog ponašanja u turizmu, kako na moru, tako i na kopnu, a sve u svrhu očuvanja vrijednih prirodnih resursa.

Aktivnost je provedena u okviru projekta BLUE-CONNECT – Reconnect science with blue society, kojim se nastoji približiti znanost i znanstvenike široj javnosti i promovirati zanimanja istraživača među mladima te općenito izgraditi povjerenje prema znanosti u široj javnosti. Projekt se fokusira na razvoj plavog društva, odnosno društva koje je osviješteno o uskoj povezanosti mora i lokalne zajednice, potrebi očuvanja mora i racionalnog korištenja resursa.

Projekt okuplja devet partnera s područja jadranske Hrvatske koji se u svojem znanstvenom radu bave problematikom mora i plave ekonomije (Sveučilište u Splitu, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Znanstveno tehnologijski Park Sveučilišta u Rijeci).

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...