Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u humanitarnoj akciji za Zadarski azil

Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole imaju dugu tradiciju humanitarnog djelovanja, koja se zadnjih nekoliko godina najčešće provodi kroz suradnju dviju školskih grupa – umjetničke radionice “Pinel”, te volontersko-aktivističke grupe “Sadionica”. Iako učenici rado sudjeluju u svim humanitarnim akcijama koje organiziraju u školi, kao pravi ljubitelji prirode i životinja, posebno rado pomažu Zadarskom azilu.

Kako se Azil, unatoč nesebičnom trudu i požrtvovnosti volonterki koje ga vode, stalno suočava s organizacijskim i financijskim poteškoćama, akcije koje se provode u školi, uz neposrednu financijsku pomoć, imaju i odgojni cilj senzibiliziranja mladih kako bi u budućnosti postali dio rješenja problema napuštenih i zanemarenih životinja u našem gradu, kažu iz Škole.

– Ove smo godine pomoć Azilu zamislili u obliku kampanje koja je započela posjetom učenika Azilu, gdje su kroz razgovor s volonterkama i druženje sa psima stekli uvid u stanje i potrebe Azila. Potom su učenici zajedno s voditeljicama profesoricama Katijom Vladičić, Tanjom Telesmanić i Ljubicom Predovan u sklopu Dana otvorenih vrata škole proveli radionicu izrade rukotvorina i suvenira namijenjenih prikupljanju donacija za Azil. U radionici su, uz učenike “Pinela” i  “Sadionice” sudjelovali svi zainteresirani učenici i profesori škole, kojom prilikom smo ih informirali o kampanji, te im dijelili promotivni materijal o Azilu koji su osmislili naši učenici. U završnoj akciji kampanje, provedenoj u školi 11. svibnja, prikupljale su se donacije naših učenika, a svaki donator je za uspomenu dobio mali suvenir u obliku psa, koje su izradili vrijedni članovi naših školskih grupa. Prikupljena sredstva smo pretvorili u ono što Azilu trenutno najviše treba, hranu i lijekove, te smo ih uz pomoć naše domaćice Željke Žigun dostavili Azilu, izvijestili su nas iz škole.

– Smatramo da je ova kampanja ispunila sve naše ciljeve i već se radujemo sljedećoj!, poručili su na kraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...