Ugostitelj objasnio zašto bi odrezak trebao koštati mnogo više od 28 eura

Austrijski ugostitelj Sepp Schellhorn osudio je kritičare koji su ugostitelje poput njega optuživali za “inflaciju pohlepe”. On je rekao kako bi pohani odrezak u svakom boljem restoranu trebao koštati 28 eura kako bi zarada bila 1 euro.

Prema njegovoj računici visokokvalitetni pohani odrezak bi trebao koštati puno više od 28 eura koliko je on tražio za odrezak u svom restoranu, piše Fenix magazin.

Za austrijski Kronen Zeitung Schellhorn je kazao kako su troškovi zaposlenika 18 eura po odresku. Osim toga, sva priprema i materijal za pohani odrezak košta oko 9 eura.

Znači, prema njegovom izračunu ide ovako: 18 eura troškovi zaposlenika, 3,10 eura za 130 grama teletine, 2 eura za najmanje dva jaja, 40 centi za brašno i mrvice, 1,20 eura za krumpir, 1,50 eura za 120 grama pročišćenog maslaca i 50 centi za peršin.

Naravno, cijena je izračunata samo za jedan pohani odrezak. I naravno, za pohanje vam trebaju najmanje dva jaja, to zna svatko tko je ikad sam pohao. Ako ste napravili deset pohanih odrezaka, iskoristili ste najmanje osam jaja, tvrdi ugostitelj.

No, korisnici su na Twitteru za veće količine pohanih odrezaka izračunali cijenu materijala od 4,47 eura.

Ali Schellhorn pri kupnji pazi na kvalitetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...