Za ovu nedjelju donosimo recept za savršene kremšnite, gotove za svega pola sata
Shutterstock
Iako mnogi misle da za pripremu kremšnita treba izdvojiti jako puno vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako.
Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu slasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam svega sedam sastojaka, piše Večernji.
Sastojci
200 g šećera
2 pudinga od vanilije
1 lisnato tijesto
6 jaja
4 žlice brašna
1,4 l mlijeka
Šećer u prahu
Priprema
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i 4 dl mlijeka. Zakuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding.
2. Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.
3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite – na obrnutoj strani lima za pečenje – na 180 °C, 10-15 min.
4. Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Uživajte!