Službeno potvrđeno, HNK Zadar ide u kvalifikacije za 2. NL, Iva Bokanović: “Ispunjavamo sve potrebne uvjete!”

Stigla je i službena potvrda od strane Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), HNK Zadar ide u kvalifikacije za 2. NL. Ždrijebu će od 13 sati biti nazočan predstavnik Kluba Krševan Santini.

Tim povodom predsjednica HNK Zadra Iva Bokanović je rekla:

– Tijela HNS-a su donijela odluku temeljem Odluke o kriterijima/uvjetima za natjecanje u 2. NL od natjecateljske 2023/24 godine prema kojoj prvak NK Zagora ne ispunjava sportski kriterij od 5 selekcija mlađih uzrasta u natjecanju, čime ne može sudjelovati u kvalifikacijama. Navedenim Zadar, kao drugoplasirani i prvi sljedeći Klub koji ispunjava sve potrebne propisane uvjete, ide u kvalifikacije.

Puno je netočnih i neprovjerenih informacija izneseno posljednjih dana. Prvi smo čestitali Zagori na naslovu, ali ne možemo biti odgovorni za propust koji su sami napravili,  niti smo niti možemo utjecati na tijela HNS-a u donošenju odluka.

Crikvenica prošle godine kao prvak Zapada zbog istog sportskog kriterija nije mogla u kvalifikacije jer nije imala kategoriju kadeta, pa je bilo za očekivati da Zagora zbog nedostatka kategorije početnika također neće moći u kvalifikacije. Ista pravila vrijede za sve.

Pojavila se  i netočna informacija da je jedan od kriterija za nastup u Drugoj NL taj da klub treba biti član ŽNS-a i HNS-a najmanje tri godine. Navedeni kriterij je propisan samo u postupku licenciranja za HNL i Prvu NL. Za Drugu NL potrebno je samo da je klub član ŽNS-a i HNS-a. Ujedno, za Drugu NL do sada nije niti bilo postupka licenciranja, koje će započeti tek za natjecateljsku godinu 2024./25. Naime, Klub je osnovan krajem 2019. godine i u natjecanjima egzistira tri sezone. Čak i da je sve navedeno otegotna okolnost, HNK Zadar bi i u tom slučaju imao tri godine budući da 15.06.2023. puni tražene tri godine kao član NS Zadarske Županije, koje trebaju biti navršene do 01.07.2023.

Ovaj tjedan imamo dogovorene finalne pregovore s oba potencijalna investitora nakon čega bismo trebali sazvati Skupštinu Kluba na kojoj ćemo, ako sve prođe po planu, izabrati najboljeg investitora. Jedno je pitanje izazvalo polemike, a to je korištenje terena na Višnjiku, zato moram napomenuti da će na tom terenu Zadar u tim pregovorima ponuditi, a tako je komunicirano prema investitorima od samog početka, isključivo termine koje škola nogometa koristi i sada.

Što se tiče financiranja od strane Grada, još smo prije šest mjeseci dogovorili iznos financiranja omladinskog pogona za 2023. godinu na razini od 200,000 eura i to sa većinom gradskih vijećnika koji su se složili oko ovog iznosa, temeljem čega je taj iznos uvršten u proračun i na koncu izglasan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...