Toni Opačić predstavio se samostalnom izložbom fotografija u Punta Skali: “Priroda postoji i ona je tu, na meni je da je osjećam i prikazujem”

Mladi zadarski fotograf Toni Opačić dobio je priliku samostalno se predstaviti svojim radovima u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali.

Njegova je izložba otvorena u petak i može se pogledati u naredna dva mjeseca. Nije prodajnog karaktera, napomenuo nam je autor, ali se uz sliku nalazi QR kod koji vodi na njegovu internetsku stranicu sa svim informacijama.

Do ove izložbe došlo je na inicijativu upravu Falkensteinera i pripremala se tri mjeseca.

– Bilo je uzbudljivo kad sam pročitao mail, čak na granici nevjerojatnosti, ali kad smo porazgovarali, shvatili smo da ima logike i cilj je Falkensteinera da promovira lokalne umjetnike i lokalnu priču, a mislim da svojim  djelovanjem zadnjih pet godina stavljam naznaku na te naše ljepote koje u konačnici i jesu neki naš turistički proizvod tako da nekako se tu priča poklopila mene i njih, prokomentirao nam je Toni na otvorenju.

Izloženo je 18 njegovih fotografija nastalih u posljednje tri godine.

– Ovo je izložba nekih mjesta koja okružuju Zadar i Zadarsku županiju i prikazuje neke ljepote i detalje razvija neku  atmosferu koja se razvija oko Zadra, Zadarske županije i same Dalmacije, to nam je bio neki lajtmotiv da se držimo toga obzirom da je ovo hotel resort koji ugošćava goste iz raznih dijelova svijeta pa da kroz tu izložbu predstavimo njima što u biti Dalmacija jest, a i da kroz ovu izložbu da pokažem svojim prijateljima i uzvanicima što je moj rad, kazao nam je Toni.

– Ima tu dosta izvrsnih fotografija, izvrsnih iz mog aspekta priče koja mene veže za njih pa je možda u tom dijelu bilo teže odabrati, ali uspio sam naći nešto.  To je područje Dugog otoka, Zadra, jedna je s Visa, Velebit, kroz sva godišnja doba, pojasnio je autor.

A odakle inspiracija?

– Ne samo priroda koliko je ta unutarnja potreba za prirodom. Priroda postoji i ona je tu, na meni je da je osjećam i prikazujem svojim ljudima i prijateljima što ta priroda za nas znači jer je izašla iz naših domova i ušli smo u neki užurbaniji način života i volio bih da je ovo podsjetnik da to postoji i dalje i da jednostavno možemo otići, uživati možemo se razvijati sukladno sa  svojom pravom kućom.

Ovom prilikom prvi put vidimo Tonija kao samostalnog izlagača, a dosad smo ga vidjeli s drugim autorima. Podsjetimo, prije nekoliko godina izlagao je s prijateljem i kolegom Markom Lorenzom Blaslovom na humanitarnoj izložbi u caffe baru Kult.

Toniju čestitamo na ovoj izložbi i želimo mu još puno uspjeha.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...