U svibnju u Zadarskoj županiji tri tisuće više zaposlenih nego godinu ranije

Odlični gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u petom mjesecu 2023. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana svibnja u Zadarskoj županiji bilo je 63.944 zaposlenih što je povećanje za gotovo tri tisuće ili 4,9 posto u odnosu na godinu ranije.

Dobre brojke u svibnju nadovezuju se na prva četiri mjeseca 2023. godine u kojima je potvrđen kontunuirani smjer rasta zaposlenosti na području Zadarske županije.

„Po najavama poduzetnika koji nas kontaktiraju trend je pozitivan i za očekivati je daljnji rast i razvoj gospodarskih aktivnosti. Zadarska županija u okviru svojih proračunskih mogućnosti čini, a i ubuduće će činiti sve što može da bi pomogla gospodarski rast”, istaknuo je župan Božidar Longin te podsjetio na dva aktualna javna poziva namijenjena poduzetnicima – Program Kreditom do uspjeha putem subvencioniranja kamata na kredite poduzetnicima te Program dodjele potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije.

Od ukupnog broja zaposlenih u svibnju, njih 38.754 ili 60,6 posto zaposleno je u sjedištu županije, gradu Zadru. Slijede gradovi Biograd (3.622), Benkovac (2.982), Nin (1.506) i Pag (1.462) te općine Pakoštane (1.194), Poličnik (1.102), Sukošan (1.100), Preko (1.041) i Vir sa 870 zaposlenih osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...