Vraća se kiša: Očekujte pljuskove, na snazi i upozorenje za moguće nevrijeme

Oblačno je u većem dijelu zemlje, kiša pada u Gorskom kotaru i Lici, i duž Jadrana uglavnom. Kolnici su na mjestima mokri i skliski, upozoravaju iz HAK-a, stoga se vozače poziva na oprez. Na mjestima u unutrašnjosti ima i magle koja smanjuje vidljivost. Na moru već jutros lokalno ima razvoja i jačih neverina.

U većem dijelu zemlje, izuzmemo li krajnji jug, na snazi je upozorenje na moguće nevrijeme. Tijekom ponedjeljka lokalno može biti obilnije oborine, jačih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Poslijepodne će kiše i pljuskova biti i u središnjim predjelima unutrašnjosti, najmanje na istoku zemlje.

Utorak isto donosi česte kišu i pljuskove. Duž Jadrana i u područjima uz Jadrana lokalno su najizgledniji jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna. Gotovo svakodnevno barem ponegdje treba računati na lokalne pljuskove. Nestabilnosti će biti češće u poslijepodnevnim satima, vrijedi i za unutrašnjosti i za obalu Jadranu, iako će temperature malo porasti u nastavku tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...