Deset aplikacija koje najviše prazne baterije vašeg mobitela

Aplikacije za društvene mreže, usluge streamanja i neke igrice među najvećim su krivcima za pražnjenje baterije telefona, otkrili su stručnjaci.

Prema tehničkim stručnjacima, web stranice za trgovinu tehnologijom, aplikacije koje najviše štete trajanju baterije vašeg pametnog telefona su one koje neprestano rade u pozadini – čak i kada se ne koriste aktivno, prenosi N1.

Facebook i Instagram u vlasništvu Mete, Twitter, Snapchat i TikTok neki su od onih koji najviše iscrpljuju, upozoravaju stručnjaci, budući da aplikacije u svakom trenutku imaju pristup vašoj lokaciji, mikrofonu, kameri i kontaktima.

Posebno se to primjećuje nakon što su se korisnici požalili da Metina nova aplikacija za društvene mreže Threads, koja je oborila rekorde prikupivši više od 109 milijuna korisnika od lansiranja prošlog tjedna, “munjevito” troši bateriju njihovog telefona.

Neki frustrirani korisnici nove aplikacije za mikroblogiranje, koju mnogi vide kao izravnog rivala Twitteru, čak su i izbrisali aplikaciju nakon što je ispraznila bateriju na njihovim pametnim telefonima.

Iako je razlog ovog pražnjenja baterije i dalje nejasan, stručnjak za kibernetičku sigurnost Jake Moore sugerirao je da bi to moglo biti rezultat procesa koji se zove “negativno testiranje”.

– Meta aplikacije su se dugo optuživale da uzrokuju pražnjenje baterije iPhonea”, rekao je. “To bi moglo biti zato što programeri pokušavaju razumjeti više o svojoj aplikaciji i načinu na koji korisnici s njom komuniciraju. Proces koji se naziva negativno testiranje koristi se kako bi se programerima pomoglo da nauče kako ljudi koriste aplikaciju kako bi je poboljšali, a smatralo se da je Facebook to koristio u prošlosti, kaže Moore.

Osim aplikacija Mete, pogledajte koje su ostale aplikacije koje crpe vašu bateriju:

1. Facebook

2. Twitter

3. Instagram

4. Snapchat

5. TikTok

6. Uber

7. Amazon

8. Spotify

9. Netflix

10. Candy Crush

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...