WhatsApp priprema novu sigurnosnu značajku

Kada aktivirate novu funkciju u popularnoj aplikaciji za razmjenu poruka, vaš telefonski broj će biti vidljiv samo administratorima zajednice i osobama koje su vas dodale kao kontakt.

Važno je naglasiti da je zaštita privatnosti telefonskog broja prioritet u zajednicama na WhatsAppu. Međutim, postoji mogućnost da će se telefonski broj otkriti ako reagirate na poruke.

WhatsApp radi na rješavanju ovog problema i trenutno testiraju značajku privatnosti telefonskog broja s beta korisnicima kako bi osigurali dodatnu zaštitu i sigurnost.

Ako odlučite koristiti tu značajku, samo će administratori zajednice i osobe koje ste dodali kao kontakte moći vidjeti vaš telefonski broj.

Nova značajka je u ograničenom testiranju već nekoliko mjeseci. Nedavno je postala dostupna za beta korisnike koji su instalirali najnovija ažuriranja za Android i iOS operativne sustave. U narednim danima se očekuje da će se proširiti na veći broj korisnika.

Nova značajka ima potencijal postati ključnom za zaštitu privatnosti u određenim situacijama. Omogućava vam da aktivno sudjelujete u grupi za najave zajednice, osiguravajući da vaš telefonski broj ostane skriven. Drugi korisnici neće vas moći kontaktirati ili slati poruke, osim ako vi sami prihvatite zahtjev za dijeljenjem svojih kontaktnih podataka. Ovo pruža dodatnu sigurnost i kontrolu nad vašim privatnim informacijama.

U posljednjim tjednima, WhatsApp je uveo niz novih značajki koje imaju za cilj poboljšati privatnost korisnika. Među njima su zaključani razgovori i mogućnost automatskog utišavanja nepoznatih pozivatelja, prenosi N1.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...