Zadarski “Zoranić” donirao pianino Udruzi Ižana “Iž u srcu”; Donacija obilježena koncertom Nele Šarić u Velom Ižu

S ciljem podržavanja udruga koje promiču zaštitu kulturne baštine i njegovanje glazbene kulture, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ doniralo je Udruzi Ižana i prijatelja Iža „Iž u srcu“ instrument pianino.

Suradnja je to ostvarena zahvaljujući Davorki Mezić, dugogodišnjoj članici „Zoranića“ i Ižanki, koja je spojila dvije udruge u ovoj plemenitoj nakani baš u ovoj godini u kojoj „Zoranić“ obilježava svoj 115. rođendan.

Udruga „Iž u srcu“ i predsjednica gospođa Ana Trninić svojim djelovanjem promiču i njeguju kulturu i tradiciju u mjestu Veli Iž organizacijom koncerata, gostovanja, predstava, književnih večeri i nizom drugih aktivnosti.

Instrument je imao i službenu „premijeru“ u subotu, 1. srpnja na koncertu u Domu kulture u Velom Ižu na kojem je nastupila naša poznata sopranistica i operna pjevačica Nela Šarić uz pratnju Tomislava Košte na klaviru, a sve u sklopu Iškog kulturnog ljeta.

Bila je to večer ispunjena prekrasnom glazbom u kojoj je uživala mnogobrojna publika koja je pratila ovaj koncert.

Prije samog koncerta izvršena je i službena primopredaja instrumenta od strane Silvije Romić, predsjednice HPGD-a „Zoranić“, i gđe Trninić koja se zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji uz napomenu da će isti biti na radost i korist kako žiteljima ovog otočnog mjesta, tako i svim glazbenim i ostalim gostima koje će Veli Iž ugostiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...