Znate li koji je najvreliji ljetni trend, a da nema veze s plažom?

Svi već znamo gdje želimo boraviti tokom toplih ljetnih dana: negdje na plaži, kraj vode, ili u ugodnoj hladovini. Ipak, znate li da je jedan od omiljenih trendova kod ljubitelja druženja na otvorenom – roštiljanje! Ova aktivnost ujedinjuje sve navedeno, uz dodatni užitak u dobroj hrani.

Kad susjed založi roštilj, uvijek tako primamljivo miriše – želite li da i vaši gosti budu zadivljeni?

Sa stajališta sajma robe široke potrošnje Ambiente, roštilj postaje vodeći ljetni trend. Ali, zar nije to oduvijek bio? 

Sada zaboravite jednokratne roštilje, jeftino meso i diskontni ugljen – roštiljanje je užitak za sva osjetila!

Kako biste sljedeći događaj roštiljanja pretvorili u praznik, bilo da je na terasi, u vrtu, ili u pokretu – trebali biste znati koji su grill-trendovi za ovo ljeto!

Roštiljajte u trendu!

Grill sezona je otvorena. U parkovima, vrtovima, na terasama i balkonima, mnogo različitih roštilja već cvrči, i širi opojne mirise. Mnogi to rade na stari dobri, klasični način: pečene kobasice, marinirani odresci, mladi kukuruz. Ali, sve je više ljubitelja roštilja koji su oduševljeni kulinarskim eksperimentima. S pravim priborom mogu se dočarati sočne, dimljene i mekane, mesne i riblje delicije.

Ne smijete propustiti sljedeće must-have stavke, u vezi s grillom, ove sezone:

Grill za ponijeti – Ne može ili ne želi svatko kupiti raskošan, glomazni roštilj na plin ili drveni ugljen. Za sve koji vole jesti s grilla, a često su u pokretu, potrebno je nešto zgodno za ruksak, a ipak drugačije od trokrakog jednokratnog roštilja iz obližnjeg diskonta – nešto kvalitetnije! Upravo to je Fennekov prijenosni roštilj na drveni ugljen, mobilan i moderan u isto vrijeme. Osam dijelova koji se mogu prati u perilici posuđa, plus vrećica za nošenje. Ovaj grill od nehrđajućeg čelika teži nešto više od dva kilograma, i njegovo pakiranje nije veće od tableta.

Slani kamen (solna daska) – Nije nešto potpuno novo, ali je također popularno pri grillanju ovog ljeta. Hrana s roštilja ne završava na rešetki, kao inače, već na komadu soli. Ovaj slani kamen se sastoji od iznimno zbijenih kristala soli, koji ne samo da dobro apsorbiraju i pohranjuju toplinu, već ju dobro i odvode. Samo veoma malo soli dospijeva u hranu pečenu na žaru. Slane daske se posebno preporučuju za ribu i plodove mora.

Kandža za meso – Svinjsko, i ostalo „iscjepkano“ meso, ne pravi se više samo u Americi, već je odomaćeno i na našim prostorima, par godina unatrag. Kako biste meso, već ispečeno na grillu, izrezali na pravi način, potrebne su vam ili dvije vilice i prilična vještina, ili par kandži za meso od nehrđajućeg čelika!

Podloga za roštilj – Rebarca, kobasice, riba i povrće, obično se peku na žaru i pojedu vrlo brzo. Nažalost, rad i zabava nakon toga, baš i ne uspijevaju tijekom roštiljanja. Jer samo ako nakon toga odvojite malo vremena za čišćenje roštilja, meso će i sljedeći put biti dobrog okusa. Ako biste umjesto toga radije prilegli uz pivo, možete isprobati podlogu za roštilj. Ovaj pametni pomoćnik za grillanje izrađen je od tkanine od staklenih vlakana, i presvučen teflonom. Princip je jednostavan: stavite podlogu na rešetku roštilja i pecite hranu na njoj kao i obično! Može se prati u perilici, a pored olakšanog čišćenja, dodatni plus je to što sitne delicije više ne propadaju kroz rešetku grilla!

Novi ljetni vege-hit je hot-dog od mrkve! Mrkvu dan ranije ogulite, lagano posolite, stavite u vrećicu i zamrznite. Sljedeće jutro ponovno odmrznite. Tada je mrkva meka poput gume, jer voda istječe iz međustaničnih prostora i daje joj novu strukturu. Zatim ide na grill, kao kobasica, i na kraju, zajedno sa salatom i senfom, između dvije polovice lepinje!

Da zaključimo: uz dobar pribor za roštilj, i inovativne ideje, vaši će gosti biti i zadivljeni, ali i zadovoljni. Kada sve teče glatko, i atmosfera kraj grilla je bolja, a užitak se može nastaviti i nakon gašenja vatre. Druženje i smijeh su, prije svega ostalog, najpopularniji ljetni trend!

Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...