Denis Karlović: “Vjerujem da će Joksimović rasprodati dvoranu, za dug KK Zadar ćemo naći rješenje!”

Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović, u razgovoru nam je otkrio kako će vrlo brzo biti gotova građevinska dozvola za izgradnju novu polivalentne dvorane. Također, Karlović vjeruje i kako će koncert Željka Joksimovića biti rasprodan, ali je otkrio i kolika su dugovanja KK Zadar prema ŠC Višnjik.

– Ono što je najvažnije jest da ovih dana očekujemo građevinsku dozvolu za izgradnju polivalentne dvoranu za rukomet i mali nogomet. Radi se o projektu od izuzetne važnosti. S obzirom da imamo preko tisuću registriranih igrača malog nogometa i sedam rukometnih klubova, oni su praktički ostali samo pri dvorani Mocire. Projekt će sadržavati i uređene svlačionice. Isto tako, u sklopu novog sportskog kompleksa će biti i dvorana za boks, judo, gimnastiku i stolni tenis. Prema prijedlogu arhitekta, dvorana bi bila unutar tribina postojećeg otvorenog olimpijskog plivališta. Očekujem kako ćemo u sljedećem proračunu imati sredstva za navedeni projekt. U izradi je i projektna dokumentacija za bazen skokova u vodu.  Kada sve riješimo, onda nam preostaje projekt nove menze, ali i hotela, kako bi riješili smještaj sportaša, nakon čega ćemo dobiti jedinstveni centar koji ima malo tko u Europi, govori direktor ŠC Višnjik i nastavlja:

– Prostor između ŠC Višnjik i dječjih igrališta jedan je od rijetkih dijelova koji još nije uređen. Upravo tu će se izgraditi restoran, gdje će biti i Muzej košarke, kao i uredske prostorije institucija koje su važne za zadarski sport. Taj projekt je putem javnog natječaja dobio Turisthotel, usvojen je urbanistički plan i na njima je da izrade projektnu dokumentaciju.

Karlović je otkrio i hoće li koncert Željka Joksimovića biti rasprodan:

– Njegov koncert je na rasporedu. 4. studenoga te vjerujem kako će dvorana biti rasprodana! 2. prosinca je koncert Sjećanje na Olivera, 23. prosinca će nastupiti Gibonni. U veljači sljedeće godine je koncert Mladena Grdovića, u ožujku će pjevati Jelena Rozga. U travnju će koncert održati jedna domaća zvijezda, ali pošto još nismo s izvođačem potpisali ugovor, ne mogu kazati o kome se radi. Očekujem da će i hrvatski izvođači imati “pravu popunjenost” dvorane. Već sada u rujnu kreće Infobip, najveća IT konferencija u ovom dijelu Europe. S ponosom mogu reći, kako je kompleks dvorana pri ŠC Višnjik jedini koji radi u plusu u Hrvatskoj. U Zadru stvarno postoji potreba za daljnjim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, i drago mi je što svi u Gradskom vijeću to podržavaju.

Za kraj se Karlović dotaknuo i KK Zadar:

– Dugovanja KK Zadar prema ŠC Višnjik postoje, ona su velika i moraju se vratiti. Dug iznosi deset milijuna kuna! Pregovori su se intenzivirali u posljednje vrijeme, naravno, uz pomoć Grada Zadra kao vlasnika. Moramo pronaći rješenje kako bi se dug vratio, ali da se isto tako, KK Zadar previše ne optereti. U tom smislu se razgovara, kako bi, kao i do sada, sve bilo u zakonskim okvirima. Mišljenja sam, kako ćemo doći do rješenja koji zadovoljava obje strane, nekakav načelni dogovor smo postigli, pa ćemo vidjeti što će biti dalje, zaključio je Denis Karlović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...