Dukić: “Vjerujem da će novi zakon o turizmu doprinijeti tome da stanovi budu osmišljeni i za stanovanje, ne samo apartmane”

Komentirajući danas, u progodi posjeta ministrice turizma, neke od aktualnih gradskih tema, zadarski se gradonačelnik Branko Dukić dotaknuo, između ostalog, i nedostatka hotelskog smještaja, manjka parkinga te neminovne apartmanizacije.

Kad je riječ o manjku i samoj podkapacitiranosti hotelskog smještaja u gradu Zadru, Dukić je izrazio vjeru da bi se u bliskoj budućnosti to moglo promijeniti:

– Drago mi je da vidim ovdje dizalice koje rade na novom hotelu Hyatt, a vjerujem da ćemo sa izmjenama koje će uskoro biti prezentirane omogućiti razvoj hotelskog smještaja, više nego imamo ovdje u gradu Zadru. A to nam znači i novi vid gostiju, novi vid razvoja turizma, novu strategiju turizma.

Komentirao je i nedavnu izjavu direktora Obale i lučica Eduarda Duke, koja se tiče kroničnog manjka parkirnih mjesta u samom centru grada. Naime, Duka je na samom odlasku u mirovinu izjavio kako gradu Zadru ne trebaju javne garaže te da je problem parkinga ljeti uobičajena stvar s obzirom da Poluotok zbog svoje geografske lokacije, ali i starosti nema mogućnost širenja.

Kratak i jasan je pritom bio Dukić:

– Vjerojatno zato i odlazi u mirovinu. Svi znamo da 20.000 vozila u jednom satu Poluotok ne može pokriti.

Osvrnuo se i na pitanje ide li grad u smjeru apartmanizacije.

– Svi smo, znači, svjedoci da je to ovdje u Zadru jedan sekundarni prihod našeg lokalnog stanovništva, ali dapače imamo i ljudi koji dolaze sa svih strana i koji vide također jedan vid zarade. Vjerujem da se nikog ne treba isključivati, ali vjerujem da će razvoj hotela i tih gostiju i apartmana koji će prijeći u višu kategoriju, da će se polako i ta situacija sama od sebe riješiti. Vjerujem da će i budući zakoni kada se budu donosili, s obzirom da će uvijek biti nereda u prostoru, vjerujem da će također pridonijeti tome da stanovi, kao što je ovdje na Poluotoku, budu osmišljeni također za stanovanje, a ne samo za razvoj apartmanizacije, zaključio je gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...