Imate problema s depresijom nakon povratka s godišnjeg na posao? Evo kako si možete pomoći

Osjećaj neraspoloženja i tjeskobe nakon prekrasnog odmora čest je fenomen kad se suočimo s povratkom u užurbani tempo svakodnevnog života.

No, nemojte ovo shvatiti kao razlog za preskakanje sljedećeg odmora. Upravo suprotno, postoje načini kako se nositi s depresijom nakon odmora i osigurati pozitivan prijelaz izvan idiličnog okruženja odmora, piše Chill portal.

Čuvajte uspomene

Godišnji odmor omogućuje stvaranje divnih uspomena. Zapišite i sačuvajte ove trenutke kako biste se mogli prisjetiti i ponovno proživjeti ljepotu vašeg odmora.

Dnevnik, pisma ili dijeljenje uspomena na društvenim mrežama mogu vam pomoći zadržati blagodati odmora.

Razvijajte nove vještine

Iskoristite vrijeme na odmoru za učenje novih vještina koje vas zanimaju i koje vam mogu koristiti kad se vratite kući.

Ovo će vam pomoći održavati znatiželju i osnažiti vas da se nosite sa stresom u svakodnevnom životu.

Provodite vrijeme s voljenima

Odmor može biti intenzivno vrijeme povezivanja, bilo s obitelji ili novim prijateljima koje ste upoznali. Nakon povratka, ne dopustite da vam usamljenost zagorča povratak u svakodnevnicu.

Organizirajte okupljanja s obitelji i prijateljima kako biste održavali snažne veze i osjećali podršku.

Vratite se zdravim navikama

Nakon opuštenog odmora, vratite se zdravim prehrambenim i spavaćim navikama kako biste održali ravnotežu u svom životu.

Prihvatite tjeskobu

Nemojte se osjećati loše zbog blagog osjećaja tjeskobe kad se vratite kući. To je normalna reakcija i s vremenom će se smiriti.

Razmislite o većim promjenama

Ako se osjećate nelagodno zbog povratka na posao ili uobičajene rutine, razmislite o mogućim većim promjenama u životu koje bi vam mogle pružiti veće zadovoljstvo i ispunjenost.

Kad dođe vrijeme za sljedeći godišnji odmor, primijenite ove strategije kako biste olakšali tranziciju i održali pozitivno raspoloženje, čak i nakon što se vratite u svakodnevnu rutinu.

Sjetite se da odmor služi kao oaza od uobičajenog, ali i da možete pronaći radost i smirenost i u svakodnevnom životu, savjetuje Chill portal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...