Njemački RTL: “Hrvatska nas pljačka! Pet eura je kuglica sladoleda”

Njemački RTL objavio je članak s naslovom “Hrvatska nas pljačka! 5 eura za kuglicu sladoleda” u kojemu se pita hoće li ljetovanje u Hrvatskoj uskoro biti samo za bogate. Dodaju i kako je sve poskupjelo i u restoranima.

“Ako pogledate poskupljenja, Hrvatska bi ubrzo mogla postati mjesto za odmor samo za one s dubljim džepom. Samo za kuglicu sladoleda turisti moraju duboko zavući ruku u džep. Ali to nije sve”, piše RTL dodajući kako je u Hrvatskoj sve skuplje – i burgeri, i piće i restorani.

“Španjolska i Italija nekad su bile najpopularnije turističke destinacije, ali sad je Hrvatska postala jedno od najpopularnijih mjesta za odmor, ponajviše zato jer se dugo smatrala najjeftinijom. No sada je i u Hrvatskoj postalo prilično skupo.

RTL piše kako u Dubrovniku kuglica košta čak 5 eura, u Rovinju burger 22 eura, a u Šibeniku deci Aperol Spritza 11 eura.

Zašto je Hrvatska tako skupa, pita se RTL, dodajući da će neki turisti vjerojatno u budućnosti potražiti jeftiniju alternativu ostanu li cijene takve.

Kao razlog poskupljenja, RTL piše kako Hrvatska ima visoku stopu inflacije u usporedbi s ostatkom EU, smatraju da se i dalje vide posljedice pandemije, a do korekcije cijena došlo je i zbog uvođenja eura početkom godine.

No RTL piše kako su i u Njemačkoj cijene kuglice sladoleda visoke. Dva eura i više danas je uobičajena cijena u mnogim njemačkim slastičarnicama, no cijene se jako razlikuju od mjesta do mjesta.

“Bilo u slastičarni u Njemačkoj, u nekoj drugoj zemlji ili na odmoru u Hrvatskoj, ukusni koktel ili osvježavajući sladoled za neke će ove godine biti luksuz”, zaključuje RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...