Plaža Jadran do daljnjeg zatvorena za kupanje zbog onečišćenja mora

Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave Zavoda za javno zdravstvo Zadar, izvješćuje javnost da je došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Jadran u Zadru (kod caffe bara Marex).

– Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporuča kupanje. Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenoj plaži te će o prestanku onečišćenja javnost biti izvještena posebnom obavijesti, navodi se u službenom priopćenju.

I Grad Zadar je zaprimio obavijest od Zavoda za javno zdravstvo kako na plaži Jadran rezultati analize kakvoće mora prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Kako navode, odmah po zaprimanju obavijesti stručne službe Grada Zadra zatražile su  informacije od TD Odvodnja o mogućnosti kvara na sustavu, no on nije zabilježen.  Voditeljica odsjeka za zaštitu okoliša Grada Zadra je zajedno sa inspektorom zaštite okoliša promptno obavila nadzor nad navedenom plažom te su stavili obavijest da se ne preporučuje kupanje u moru. U narednim danima će se svakodnevno uzimati uzorci mora do prestanka onečišćenja, a tek nakon što analiza mora pokaže da je kakvoća mora zadovoljavajuća u dva uzastopna uzorka skinut će se obavijest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...