U subotu boksački spektakl u Dragama, Niko Marketin: “Doći će i generali, organizacija priredbe iznosi oko 18 tisuća eura!”

U Dragama će se u subotu 2. rujna,  u uvali Dugovača s početkom u 18,00 sati održati Međunarodni boksački turnir pod nazivom “Croatian Knights” – Hrvatski vitezovi, na kojem će nastupiti boksači iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Slovačke i Ukrajine.

Na rasporedu je četrnaest mečeva svih dobnih kategorija, dok će najzastupljeniji biti seniorski uzrast uključujući i dvije borbe u super teškoj kategoriji. O kvaliteti samog turnira dovoljno govori podatak da su svoj dolazak najavili vrhunski boksači, reprezentativci, osvajači europskih medalja i potencijalni olimpijci. U programu će sudjelovati Vranski vitezovi, Pakoške mažoretkinje te KUD Sv. Ante Drage, a nakon boksačkog programa koncert će održati Jure Brkljača:

Glavni organizator priredbe je BK Ares, čiji trener Nikola Marketin ističe kako će gledatelji moći uživati u vrhunskim borbama:

– Očekuju nas spektakularni mečevi! Program će u uvodu ovog događaja biti obogaćen borbama Vitezova vranskih, nakon čega slijedi jedna borba kadetkinja. Potom će se održati dva kadetska meča, tri juniorska te dvije borbe mlađih seniora. Imat ćemo i dvoboje seniora koji će boksati bez kaciga. Atraktivne će biti i dvije borbe u super teškoj kategoriji. Od poznatijih boksača nastupit će Petar Leskur, Marijan Brnić, naš Ivan Nekić ukrajinski boksači Dmitry Rybalko i Vasilij Lischuk. Imamo i nekoliko natjecatelja iz BiH koji već nastupaju i u profesionalnom boksu. Pozvali smo i sve zadarske klubove, tako da će nastupiti i njihovi borci Program će se održati na rivi u novoj marini u Dragama odmah uz more. Očekujemo i oko stotinjak visokih uzvanika koji će biti smješteni u VIP zonu, među ostalim i predsjednik HBS-a, Bono Bošnjak, ali i glavni tajnik HOO -a, Siniša Krajač. Doći će i generali jer je turnir u čast hrvatskim braniteljima, postoji mogućnost da dođe i Ante Gotovina, ali to još nije sto posto potvrđeno. Na montažnoj tribini bit će 300 sjedalica, ali ono što moram naglasiti jest da je ulaz za gledatelje besplatan. BK Ares je prikupljao donacije od svojih prijatelja, pomogli su i Športska zajednica Grada Zadra i Turistička zajednica Općine Pakoštane. Financijski, organizacija samog događaja iznosi između 15 i 18 tisuća eura, zaključio je Nikola Marketin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...