Četiri eura za pizzu-cut; Bujas: “Sljedeće godine ćemo morati biti mudriji kod određivanja cijena u turizmu”

Predsjednik Udruge Glas poduzetnike (UGP) Hrvoje Bujas u N1 Studiju uživo govorio je o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, neradnoj nedjelji i ekstraprofitu.

“Mi smo društvo diskriminatornih poreznih ekonomskih politika; to odgovara samo političarima, a kao društvo nazadujemo”, istaknuo je Bujas.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je kritizirao one koji neopravdano dižu cijene.

“Volio bih da oni koji pričaju o pumpanju cijena otvore svoj restoran, hotel, trgovački objekt, ma bilo što pa da vidimo kakvu će oni cijenu stvoriti na tržištu”, rekao je.

Dodao je da se država treba maknuti poduzetnicima s grbače i smanjiti porezna davanja. Osvrnuo se i na turističku sezonu.

“Sad nas i Grčka stiže, i sljedeće godine ćemo i mi morati biti mudriji kod određivanja cijena u turizmu, ne samo zbog Grčke nego svih konkurentskih zemalja na Mediteranu”, rekao je Bujas.

Šef UGP-a se osvrnuo i na neradnu nedjelju, navodeći da će ta odluka pasti na Ustavnom sudu. Na izjave da ni u nekim drugim državama, poput Njemačke, trgovine ne rade nedjeljom, Bujas odgovara: “Naša konkukrencija u kontekstu turizma – Grčka, Italija, Španjolska, Portugal – rade nedjeljom i idemo se komparirati s njima.”

Nadamo se i mi da će se povesti računa o cijenama iduće sezone, ali što je s ovom? Dakle, kako znaju i naši sugrađani, na pojedinim mjestima cijena pizze-cut bila je četiri eura, dok je prošlo ljeto ista iznosila 16 kuna, a da ne govorimo o drugim namirnicama i napitcima…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...