Damir Burčul o HNK Zadru: “Sve je to Dukićevo maslo, mogu igrati na ‘livadama’ Bibinja, Škabrnje i Galovca, taj klub je stvoren na silu!”

Nezavisni vijećnik Damir Dado Burčul, prokomentirao je aktualno stanje u HNK Zadru koji igra tek u četvrtom rangu natjecanja, 3.NL-jug. Dotaknuo se Burčul i investitora kojeg je Skupština HNK Zadra odabrala. Radi se o australskom Hrvatu, Marku Ivančiću čija je ponuda dobila prednost ispred one koju je predstavio Marino Kulaš.
– Taj Klub je projekt gradonačelnika Branka Dukića! Naime, on je jako insistirao na formiranju takvog nogometnog kluba. Dukić stoji iza toga i donosi sve odluke, bile one u redu ili ne. Jednostavno je “tjerao mak na konac” do kraja. Ne ulazim u to kakav je investitor izabran. Dali smo pozajmicu Klubu u iznosu od 2 i pol milijuna kuna, ali sam tražio da se taj novac nakon godinu dana Gradu Zadru vrati. Ali nikada to nisu vratili nego su utrpali u taj “paket”. O tome sve zna gospodin Branko Dukić koji doslovno uništava zadarski sport, ali i još neka gospoda iz HDZ-a! Čak sam uložio i amandman u kojem sam zatražio da se pozajmica vrati te da se ista da KK Zadru – koji je onda bio u nezahvalnoj situaciji. Proglasili su mi amandman nevažećim, možda iz razloga što sam ga predao sa zakašnjenjem. Pozajmica je trebala biti vraćena u četiri jednaka obroka. Međutim, ubrzo, nakon prvog ili drugog obroka kupili su Mercedes, govori Burčul, koji dodaje kako neće podržati ponudu investitora Marka Ivančića:
– Ma neka dođe na Gradsko vijeće, ali za to neću glasati! Iz razloga što drugi investitor koji nije prihvaćen, pritom mislim na Marina Kulaša – bio puno povoljniji! Naime, Kulaš nije tražio u koncesiju gradske terene na rok od 30 godina. Ne znam kako je prevagnulo da je ponuda od ovog drugog investitora bila bolja jer traži u koncesiju sve terene, od Višnjika, Stanova i Bagata. Izgleda da će investitor kojeg su odabrali zatražiti u koncesiju i Barutanu kada se napravi! To je Dukićevo maslo, neka za to glasaju on i njegovi vijećnici. Bio sam na jednom sastanku na kojem je HNK Zadar imao projekciju, nakon svega smo se dogovorili da ćemo se naći opet, za kraj je Burčul nastavio smirenim tonom:
– NK Zadar bio je dužan 2 milijuna kuna, proglašen je stečaj kako bi se stvorila ova lakrdija iz četvrte lige! Je li HNK zadar stvoren na silu? Normalno da je stvoren na silu! Otvorili su neki Klub koji je praktički svakodnevna tema na sjednicama Gradskog vijeća. Budućnost HNK Zadra? Mogu igrati na “livadama” Bibinja, Škabrnje i Galovca. Oni su napravili “velebni” Klub, a stadion nemaju, zaključio je Dado Burčul.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...