Matea Bakmaz nova predsjednica Društva knjižničara Zadar

Na prošlotjednoj Izbornoj skupštini Društva knjižničara Zadar, izabrano je novo vodstvo. Nova predsjednica strukovne knjižničarske udruge je Matea Bakmaz, djelatnica Gradske knjižnice Zadar koja je zamijenila dosadašnjeg predsjednika Milka Belevskog.

Društvo knjižničara Zadar okuplja djelatnike u zvanjima iz knjižničarske struke s osnovnim ciljem da razvija svijest o važnosti i vrijednosti struke, pomaže pri razvoju profesionalnog djelovanja i promiče knjižničarsku struku i djelatnost u javnosti na području Zadarske županije.

U protekle četiri godine, Milko Belevski je uspješno vodio DKZ, a kao najveći uspjeh Društva u svom mandatu istaknuo je domaćinstvo i organiziranje 47. Skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva koja se održala u listopadu 2022. godine u prostorima II Palače u Zadru.

Matea Bakmaz zahvalila je članovima na izboru, najavila da će DKZ kroz stručne i kulturne aktivnosti i programe nastaviti raditi na promicanju knjižničarske struke, vidljivosti u zajednici i unapređivanju položaja knjižničara na svom području. Naglasila je važnost povezivanja i zajedničkog angažmana knjižničara, bez obzira na vrstu knjižnice iz koje dolaze.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...