Ovu nedjelju u Kino Zoni projekcije filmova “Beskrajna ljubav” s Penélope Cruz, te “Pater Familias” domaće autorice Dine Uglešić

Omiljena španjolska glumica, veličanstvena Penélope Cruz, vraća se na program Kino Zone u nedjelju 03. rujna ulogom požrtvovne majke u talijanskoj drami ”Beskrajna ljubav”! Kao uvertiru u cjelovečernji film pogledati ćemo prvi igrani kratki film Zadranke Dine Uglešić koji je nedavno premijerno prikazan na pulskom filmskom festivalu – “Pater Familias”!

Rim, 1970-ih: Clara i Felice uselili su se u novi stan. Njihov je brak došao do točke s koje nema povratka: više se ne vole, ali ne mogu ostaviti jedno drugo. Djeca su jedino što ih drži zajedno; djeca koja su put za sve Clarine snove o slobodi. Najstarija, Adriana, upravo je navršila dvanaest godina, a Clarine promjene raspoloženja i sve veća napetost između roditelja događaju se pod njezinim budnim pogledom. Adriana odbija svoje ime i identitet, a njezina uporna nastojanja da sve uvjeri da je ona zapravo dječak dovodi stabilnost njezine obitelji, koja je ionako krhka, do točke pucanja…

Najnoviji film hvaljenog talijanskog autora Emanuelea Crialesea premijerno je prikazan na prošlogodišnjoj Mostri, a kroz svoj bogati festivalski put našao se i u programu respektabilnih filmskih festivala poput onog u Sundanceu, Valladolidu, Vilniusu ili Göteborgu. Priča na dojmljiv način prati živote disfunkcionalne rimske obitelji tijekom jednog ljeta i njezinom suočavanju s pitanjem transrodnosti. Kritika po tko zna već koji put ističe angažiranu glumu naše drage Penélope te uvjerljivu režiju i scenarij Emanuelea Crialesea.

Ove nedjelje čeka vas i premijera prvog kratkog igranog filma zadranke Dine Uglešić “Pater Familias”!

Tinejdžer Domagoj u stan pušta bjegunca koji se pretvara da je instruktor latinskog. Ne zainteresiran za učenje, dječak ga traži da otiđe, ali on uporno želi ostati. Kada se pravi identitet bjegunca otkrije, dvojica se pod pritiskom straha i adrenalina ispovjede jedan drugome, otkrivajući terete svojih života.

U glavnim ulogama gledamo Matka Jukića, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Katarinu Madirazzu, Anitu Sedić i Jelenu Jovanovu. Trostruku ulogu redateljice, scenaristice i producentice potpisuje Dina Uglešić, ko-scenarist je Mihovil Horvat, a koproducentica Marina Andree Škop. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Pula film festivalu!

”Beskrajna ljubav” je na rasporedu u nedjelju 03. rujna s početkom od 21 h, ulaznice po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/720-8342.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar..

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...