Uz naše savjete i nekoliko trikova, više se nećete dovesti u situaciju da vam je kuća neuredna

Čišćenje kuće, posebno kada se nered nagomila, može biti zastrašujući zadatak. No, ne brinite, jer smo pripremili niz trikova koji će vam pomoći uštedjeti dragocjeno vrijeme i trud, omogućujući vam da održavate dom urednim s manje napora.

Za mnoge, život u nerednom domu je noćna mora, ali posvećivanje cijelog dana čišćenju nije opcija. Ovih 15 jednostavnih trikova će vam pomoći održati urednost, čak i ako niste ljubitelj pospremanja, piše Chill portal.

Smanjite suvišno

Brzi nered često proizlazi iz gomilanja nepotrebnih stvari. Riješite se svega što više ne koristite kako biste oslobodili prostor i olakšali održavanje čistoće.

Organizirajte stvari

Nakon što se riješite viška, svemu što ostane dajte odgovarajuće mjesto. Postavite police, kuke i ladice kako biste organizirali svoje stvari.

S djecom na umu

Ako imate djecu, prilagodite svoj dom njihovim potrebama. Osigurajte im prostor za kreativnost i označite mjesta za odlaganje igračaka kako bi im olakšali održavanje reda.

Čistite dok idete

Umjesto da čekate da se nered nagomila, brinite se za sitnice kako biste održavali red. Na primjer, obrišite umivaonik u kupaonici čim primijetite prljavštinu.

Večernje 10-minutno pospremanje

Uvedite pravilo za svakog člana kućanstva da svako veče izdvoje 10 minuta za brzo pospremanje. Tako ćete održavati red bez većih napora.

Smanjite upotrebu papira

Elektronski računi i bezpapirna dokumentacija mogu smanjiti nered od papira u vašem domu. Razmotrite prijelaz na ovakav sustav kako biste smanjili nered.

Pospremite krevet svako jutro

Brzo spremanje kreveta svako jutro održavat će spavaću sobu urednom i pomoći vam da započnete dan s osjećajem postignuća.

Razvijte rutine

Uvođenje svakodnevnih rutina za čišćenje i organizaciju pomoći će vam održavati urednost bez puno truda. Pripazite da ne pretjerate s rutinama kako biste ih lako održavali.

Održavajte odjeću urednom

Naučite se odjeću objesiti svaku večer i baciti prljavu u košaru za pranje. To će vam održavati spavaću sobu urednom i organiziranom.

Perite posuđe odmah

Izbjegnite gomilanje prljavog posuđa i perite ga čim završite s jelom. Tako ćete izbjeći dugotrajno pranje i održavati kuhinju urednom.

Iskoristite “Pomodoro” tehniku

Koristite “Pomodoro” tehniku za kratke pauze između aktivnosti. Kad vas podsjeti, iskoristite te trenutke za brzo čišćenje i organizaciju.

Svaki dan perite rublje

Napunite perilicu rublja svako jutro kako biste smanjili gomilanje prljavog rublja i olakšali proces pranja.

Održavajte čistom radnu površinu

Nakon kuhanja, odmah obrišite radnu površinu kako biste izbjegli da se hrana zalijepi. Ovo će vam uštedjeti vrijeme kasnije.

Rezervirajte prostor za nered

Priznajmo, svi ponekad imamo prostor u domu gdje nered ima tendenciju gomilanja. Rezervirajte prostor za nered kako biste ga kontrolirali.

Timski rad

Ako živite s drugima, podijelite obaveze čišćenja kako biste olakšali svima. Rad kao tim motivira i osigurava da se svi pridržavaju pravila.

S ovim trikovima, održavanje uređenog doma postat će manje naporan zadatak, a vi ćete uživati u čistijem i organiziranijem okruženju, piše Chill portal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...