BESPLATNA SPORTSKA ŠKOLA Ima li Grad 65.000 eura za provedbu amandmana Enija Meštrovića?

S prvim danom listopada u realizaciju je trebao krenuti amandman nezavisnog gradskog vijećnika Enija Meštrovića koji je od Grada tražio otvaranje univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak. Riječ je o besplatnoj školi koju je Meštrović uvrstio među 17 svojih amandmana kao uvjet gradonačelniku Branku Dukiću da on i šest njegovih vijećnika podrže gradski proračun.

Bili su to dugi i mučni pregovori, no HDZ-u je bilo važno prekinuti financijsku blokadu Grada te su Eniju obećali ispuniti sve što je tražio. A samo ovaj amandman, prema vijećnikovom izračunu, Grad bi godišnje stajao 65.000 eura ili gotovo pola milijuna kuna. Naime, Enio je izračunao da bi za plaće troje kineziologa godišnje trebalo 57.000 eura te još 8.000 eura za trošak dvorane. Dukiću je tada napomenuo da bi ova škola bila namijenjena svoj djeci koja nisu odabrala sport kojim se žele baviti, a ipak se žele rekreirati.

Proračun je u svibnju ove godine konačno izglasan i amandman je sada došao na “naplatu”. No, ima li Grad novca za njegovo provođenje?

Pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović tvrdi da ima.

Amandman se rješava u sklopu Sportske zajednice Grada Zadra i ide iz njihovog proračuna. U okviru svojih financijskih sredstava pronašli su izvore financiranja do kraja godine, a mi ćemo i u idućem razdoblju nastaviti s osiguravanjem sredstava kako bi univerzalna sportska škola mogla nastaviti s radom, kaže Mijolović koji ipak nije znao detalje financiranja sportske škole, upućujući nas na Odjel za kulturu i šport.

Međutim, pročelnica Dina Bušić na više naših poziva i pisani upit do objave ovog teksta nije se oglasila o izvorima financiranja. Obećala je da će nam odgovor o realizaciji ovog amandmana poslati elektronskom poštom.

Meštrović, pak, očekuje kako će ovaj amandman biti realiziran jer je riječ o doista hvalevrijednoj inicijativi kojom bi sva djeca čiji roditelji primaju doplatak, a ne mogu im platiti treninge, bila uključena u sport.

Očekujem da Grad ispuni sve do jedan amandman iz proračuna, naglasio nam je Meštrović.

Ostaje, dakle, vidjeti hoće li Grad ispoštovati obećano te iz kojih će prihoda osigurati sredstva za besplatnu sportsku školu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...