Pucnjava u SAD-u: Najmanje 22 ubijenih, više od 50 ranjenih. Traga se za napadačem

Najmanje 22 ljudi je ubijeno, a 50 do 60 ih je ranjeno u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u srijedu u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine, objavio je CNN pozivajući se na više izvora iz policije.

Policija je identificirala napadača te za njim traje masovna policijska potjera.

Policijska uprava Lewistona objavila je da je riječ o Robertu Cardu (40), rekavši da ga treba “smatrati naoružanim i opasnim”.

Kako je objavljeno, u traganje za napadačem uključeno je stotine policajaca.

“U Lewistonu je aktivan napadač. Molimo građane da ostanu u svojim kućama sa zaključanim vratima. Policija trenutačno istražuje na više lokacija”, objavila je policija države Maine prethodno na društvenoj platformi X.

Šokirana stanovnica Lewinstona ispričala je za BBC kako je cijeli grad zatvoren nakon masovne pucnjave. Billie Jayne Cooke, koja se natječe za gradsko vijeće, kazala je da je napuštala javni događaj sinoć kada je prvi put čula za napad i da je napadač u bijegu.

“Cijelu vožnju kući čula sam samo jednobojne sirene, jednu za drugom. Helikopteri, sirene, nikad u životu nisam čula toliko aktivnosti u ovom gradu. Dolazi nam policija iz cijele države, izvan države. To je užasno. Vi jednostavno ne mislite da će se ovo ikada dogoditi – a dogodilo se”, naglasila je vidno uznemirena mještanka Billie Jayne Cooke, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...