Znate li čemu zapravo služi ladica ispod pećnice? I ne, nije samo za pohranu viška posuđa

Da biste u potpunosti iskoristili potencijal vaše pećnice, trebate razmisliti izvan kutije – ili u ovom slučaju, izvan ladice ispod pećnice. Ova često zanemarena komponenta kuhinjskih uređaja ima mnogo više za ponuditi nego što većina ljudi misli, piše Chill portal.

Većina nas, bez sumnje, ladici ispod pećnice dodjeljuje ulogu skladišta za papir za pečenje, foliju, poklopce ili kalupe za muffine. No, jeste li znali da tu leži pravi potencijal ove ladice?

Naime, ladica ispod pećnice ima specifičnu svrhu – održavanje jela toplim. To je tajna koju mnogi nisu otkrili. Nakon što pećnica obavi svoj posao i jelo je gotovo, ovu ladica može zadržati vašu hranu na savršenoj temperaturi za posluživanje.

Ako se pitate zašto bi to bilo važno, pogledajte upute za svoju pećnicu. Većina proizvođača opisuje funkciju ladice ispod pećnice na sljedeći način: “Ladica je osmišljena da sačuva toplinu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Uvijek u nju stavljajte vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi ne može se ugrijati u ovoj ladici.”

Dakle, ako ste dosad zanemarivali ovu funkciju, vrijeme je da je iskoristite na svoju korist. Ladica ispod pećnice može vam poslužiti kada vam gosti kasne i želite zadržati jelo toplim i ukusnim. Iskoristite njezinu pravu svrhu i impresionirajte svoje goste svježe pripremljenim obrokom, piše Chill portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...