Axl Rose optužen za silovanje, Jamie Foxx za seksualni napad

Američki glumac Jamie Foxx i frontmen Guns N’ Rosesa Axl Rose u srijedu su optuženi za seksualni napad, u sklopu niza tužbi podignutih u New Yorku prije nastupa zastare.

Sheila Kennedy, glumica i model, Axla Rosa optužila je za silovanje 1989. godine.

Foxxa je žrtva čiji identitet nije objavljen optužila za dodirivanje grudi i genitalija protivno njezinoj volji u baru u Manhattanu 2015. godine, javljaju agencije.

Obje tužbe podnijete su u skladu sa zakonom “Adult Survivors Act” koji je omogućio prijavu seksualnih napada koji su se dogodili u dalekoj prošlosti.

Axl Rose svoju je žrtvu napao u hotelskoj sobi u New Yorku nakon što se par upoznao u noćnom klubu i prislio je na analni seks, navodi se u tužbi.

Pjevač Gunsa, pravim imenom William Bruce Rose, još nije javno komentirao ove navode.

U Foxxovom slučaju, njegova tužiteljica tvrdi da ju je Oscarom nagrađeni glumac, zgrabio za ruku i odvukao na krov nakon što ju je sreo u baru. Ondje ju je pipao po genitalijama sve dok joj u pomoć nije došao prijatelj.

U oba slučaja radi se o građanskim tužbama kojima se traži suđenje pred porotom i plaćanje odštete.

Ove tužbe uslijedile su nakon što je po istom zakonu prošli tjedan optužena američka hip-hop zvijezda Sean Combs kojega je njegova bivša partnerica Casandra Ventura teretila za silovanje te fizičko i psihičko nasilje između 2005. i 2018. godine.

Spor je brzo riješen nagodbom, ali nije objavljeno koliku je odštetu platio Combs, poznat i po imenu Puff Daddy.

U svibnju je bivši američki predsjednik Donald Trump proglašen odgovornim za seksualno zlostavljanje bivše kolumnistice časopisa Elle E. Jean Carroll u robnoj kući u New Yorku 1996. godine.

Trump joj je morao platiti pet milijuna dolara odštete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...