“Druga strana Velebita” – predavanje i projekcija dokumentarnog filma Planinarskog kluba Sveti Bernard iz Zadra

Zajednica tehničke kulture i Hrvatsko geografsko društvo- Zadar pozivaju na predavanje i projekciju dokumentarnog filma Planinarskog kluba Sveti Bernard iz Zadra:

“Druga strana Velebita” u SRIJEDU, 22. 11. 2023. U 18 SATI U Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru – Novi kampus, Ul. dr. Franje Tuđmana 24i. Ulaz slobodan.

Predavači: Šime Jukić i Neven Zrilić

Priča je to o usponima zaleđenim kuloarima na sjevernim padinama najvećih vrhova Velebita. Ovaj kratki film prikazat će drugačiju perspektivu Velebita gdje zimi vlada carstvo snijega i leda i neke nove pristupe zimskom kretanju. Iako se prvotno nije razmišljalo u tom pravcu, otkrićem nekoliko jama na nepristupačnim dijelovima grebena sa sjeverne strane, pristupilo se njihovom istraživanju. Dokumentarni film autorsko je djelo PK Sveti Bernard i snimano je na području NP Paklenica.

Planinarski klub „Sveti Bernard“, Zadar osnovan je 2012. godine kao klub koji će se baviti alpinizmom. U svojoj kratkoj povijesti članovi kluba bili su na ekspedicijama u raznim krajevima svijeta kao što su Aljaska, Sibir, Kalifornija, Škotska, Kina kao i brojni alpski vrhovi i stijene.

O predavačima:

Neven Zrilić – alpinist i speleolog, član PD Paklenica, Zadar, član HGSS stanica Zadar.

Šime Jukić – alpinist i instruktor sportskog penjanja, član PD Paklenica, Zadar, član HGSS stanica Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...