KAD IH JE SDP “OTKANTAO” Grad požurio ispuniti amandman Enija Meštrovića o uređenju vatrogasne postaje u Gaženici

U silnom nastojanju da proguraju proračun za 2024. godinu, u Gradu Zadru malo se okrenu SDP-u, malo Nezavisnoj listi Enija Meštrovića. No, obzirom da ih je čelnik SDP-a, Daniel Radeta, “otkantao“, Grad se je opet okrenuo nezavisnom Eniju Meštroviću čija lista u Gradskom vijeću ima sedam vijećnika.

Meštrović je ujedno vijećnik s najviše prihvaćenih amandmana od strane Grada, njih čak 17, a među njima je i adaptacija prostorija Javne vatrogasne postrojbe Zadar u Gaženici. Iako se govorilo da će amandman u realizaciju tek iduće godine s obzirom da još nije pokrenut natječaj za izvođača, u Vatrogasnoj postrojbi saznajemo da je javna nabava već objavljena te uskoro odabiru i izvođača.

Naime, Meštrović je tražio uvrštenje ovog amandmana jer je stanje postaje u Gaženici izuzetno loše, toliko da su vatrogasci u siječnju ove godine medijima poslali fotografije zapuštenih prostora i raspadnutih tuševa. Tadašnji zapovjednik JVP, Željko Šoša, kazao je kako je riječ o državnom vlasništvu koje Grad još uvijek nije prepisao na sebe te da u njega ulažu “onoliko koliko je potrebno za normalni život”.

Slaba je to bila utjeha vatrogascima u Gaženici, ali je ovaj problem, srećom, detektirao nezavisni Enio Meštrović te ga stavio na pregovarački stol gradske izvršne vlasti. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća zapovjednik JVP, Boris Jović, imat će prilike vijećnike izvijestiti i o uređenju postaje, a najnoviji razvoj situacije trebao bi oporbu uvjeriti kako Grad ima namjeru realizirati njihove amandmane.

– Uređenje Gaženice je u postupku, već je završen i natječaj te povjerenstvo upravo ovih dana pregledava ponude za odabir izvođača. Riječ je o adaptaciji predviđenoj proračunom Grada, odnosno amandmanom grupe vijećnika. Ukoliko sve bude u redu, očekujem da bi radovi mogli započeti već u ovoj godini, kaže Jović, napominjući kako je s Gradom potpisan i novi kolektivni ugovor kojim su vatrogascima značajno podignute plaće.

Ovako brza realizacija amandmana o uređenju postaje u Gaženici sigurno će odobrovoljiti oporbene vijećnike, no ipak će se tek u prosincu znati tko će na kraju podržati HDZ-ov prijedlog proračuna koji je od ovogodišnjeg veći za čak 15,5 milijuna eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...