NAGLI PORAST OBOLJELIH U zadarskoj bolnici trudnica zaražena koronom, svi odjeli pojačali mjere zaštite, posjeti smanjeni na 5 minuta!

U zadarskoj Općoj bolnici raste broj zaraženih korona virusom, zbog čega je uprava uvela nove mjere za pacijente – posjeti su im dozvoljeni samo pet minuta! Virus je lociran na gotov svim odjelima, saznajemo od ravnatelja dr. Željka Čuline, a otkriven je i kod jedne trudnice.

Srećom, i ona i beba su dobro jer simptomi nisu tako jaki kao u prvom valu pandemije koja je počela 2020. godine. Među zaraženima su i osoblje Bolnice i pacijenti koji su stoga smješteni u sobe za izolaciju.

– Imamo 20 pacijenata hospitaliziranih u našoj bolnici, od kojih je jedan na Covid jedinici intenzivnog liječenja, a na pojedinim smo odjelima pojačali mjere kontrole, poput Odjela za neurologiju. Korone imamo i na Internoj, Nefrologiji, a pojedinačno i na Pulmologiji, Gastroenterologiji, Infektologiji. Imali smo i jednu trudnicu zaraženu virusom, no srećom, i ona i beba su dobro. Imali smo i jedno dijete s koronom, no najvažnije je da više nije riječ o teškoj simptomatologiji kao prije, kaže dr. Čulina.

Zbog porasta inficiranih Covidom-19, svim bolničkim odjelima dali su upute o nošenju maski jer se ponovno moraju pridržavati svih mjera protiv virusa.

– Svaki odjel ima svoje intermedijalne sobe te i na taj način rješavamo povećani prijem pacijenata s korona virusom. I ovog smo ljeta imali pokojeg pacijenta s koronom, međutim, sada je došlo do znatnog porasta. Virus je najprisutniji među ljudima koji već imaju teške bolesti, poput karcinoma, a korona im je sada još više pogoršala stanje. Zbog porasta broja inficiranih pooštrili smo i posjete bolesnicima koje smo morali svesti na svega pet minuta jer nam je i to jedan od načina borbe protiv virusa, kako ga građani ne bi unijeli prilikom posjeta, ističe ravnatelj.

Virusa ima i među osobljem Bolnice, no srećom samo po dvoje, troje ljudi, koji onda bez problema mogu u izolaciju. Nema više nema situacije u kojoj je pola odjela moralo na bolovanje, a sustav je jedva funkcionirao.

– Važno je da nam svi odjeli normalno rade i zbrinjavaju nove pacijente kojima je neophodna obrada, a građane molim za strpljenje jer smo posjete njihovim najbližima doista morali svesti na najkraće moguće vrijeme, poručuje na kraju ravnatelj zadarske Opće bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...