LETE PTICE, LETE KONJI Tijekom leta iz SAD-a u avionu pobjegao konj

Boeing 747 koji je letio iz New Yorka za Liege u Belgiji morao se 9. studenog okrenuti i vratiti na aerodrom JFK jer je u teretnom prostoru pobjegao konj. Vlasti su kasnije eutanazirale životinju zbog ozljeda koje je zadobila prilikom bijega iz pregrade.

Zrakoplov Air Atlanta Icelandic popeo se na oko 9400 metara visine kada je posada kontaktirala kontrolu zračnog prometa u Bostonu i prijavila situaciju s konjem, piše CNN, a prenosi Index.

Turbulencija uznemirila konja

U avionu je bilo 15 konja koje se prevozilo u Liege. Nedugo nakon polijetanja je došlo do turbulencije. Konj se uplašio i pokušao preskočiti prednju pregradu. Zapeo je prednjim nogama na jednoj strani pregrade, a stražnjim na drugoj strani.

“Konj je skočio i uspio prebaciti dvije prednje noge preko prednje barijere i onda se zaglavio. Ovo je druga takva situacija u svim godinama koliko radim ovaj posao. A prevozimo tisuće konja godišnje. Konj se jednostavno preplašio”, rekao je John Cuticelli, voditelj izvoza na međunarodnoj zračnoj luci John F. Kennedy.

“Ozljede bile preteške”

Pilot je zatražio da avion na aerodromu dočeka veterinar jer će trebati pružiti pomoć konju. “Pripremili smo veterinarsku skrb, medicinsku opremu, remen za konje, ambulantna kola za konje, sve što je bilo potrebno. Ali kada je avion sletio, utvrdili smo da su ozljede bile preteške te smo morali uspavati konja”, kazao je Cuticelli.

Zrakoplov je nakon ovog incidenta ponovno poletio oko tri sata kasnije. Sletio je u Liege 10. studenog u 6:49 po lokalnom vremenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...