Zaposlenica osiguravajuće kuće neovlašteno iskoristila podatke 54-godišnjakinje i ishodovala kreditnu karticu, “opelješila” je za 4.600 eura

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela Nedozvoljena uporaba osobnih podataka i Nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja, na štetu 41-godišnje hrvatske državljanke.

– Sumnjiči se da je tijekom 2020. godine na biogradskom području, kao zaposlenica osiguravajuće kuće, neovlašteno iskoristila osobne podatke oštećene te putem on-line usluge na njezino ime ishodovala kreditnu karticu. Nadalje, s ciljem stjecajna nepripadne materijalne koristi, karticu je koristila kao bezgotovinski instrument plaćanja pri plaćanju raznih usluga i računa te podižući novac na bankomatima na području Zadra i Biograda, čime je oštećenoj pričinila materijalnu štetu u iznosu oko 4 600 eura, izvijestila je zadarska policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 54-godišnje osumnjičenice je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru proslijeđena kaznena prijava.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja u odnosu na eventualno druge oštećene osobe.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...