LEGENDA BORCA HVALI NAVIJAČE Radmilo Mišović: “Uvijek smo bilo lijepo dočekani u Zadru, nismo imali problema!”

Najbolji sportaš Čačka ikada, svakako je Radmilo Mišović (80), koji je dres Borca nosio punih 20 godina. Igrao je na poziciji beka i krasio ga je nevjerojatan skok šut. Bio je stroj za postizanje koševa, pa je tako pet puta proglašen najboljim strijelcem lige bivše države (1968, 1969, 1971, 1972, 1974).

 

Večeras od 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić, Zadar će ugostiti upravo Borac – u susretu 11. kola ABA lige. Mišović se prisjetio vremena dok je u dresu kluba iz Čačka igrao u Zadru.

– U mojoj karijeri najljepše mi je bilo igrati u Zadru jer su nam bili iskreni prijatelji. Posebno Giuseppe Giergia, Krešimir Ćosić i Bruno Marcelić, ali i ostali. Imam visoko mišljenje o Zadru koji je dok je bio sastavljen od Zadrana – bio strah i trepet u jugoslavenskoj ligi.

 

Legendarni Mišović posebno je pohvalio navijače Zadra.

– Svi su se žalili na navijače Zadra, ali Borac je uvijek bio lijepo dočekan u Zadru gdje smo se ugodno osjećali. Nikad problema nismo imali u Zadru, ali i čačanska publika je bila gostoljubljiva prema njima. Bili su to odnosi za primjer. I Zadar i Čačak su gradovi košarke. To mogu objasniti ovako. Kao što je Zadar bio ugrožen od Zagreba, tako smo i mi, na isti način, bili ugroženi od Beograda. Napravili su štetu i jednima i drugima, tako da je godinama bio prisutan antagonizam. Zadar i Borac ostavili su duboki košarkaški trag na ovim prostorima. 

Na upit o zdravlju, Radmilo je odgovorio:

– Živim umirovljenički, ali zdravlje je podnošljivo. Znam da Borac gostuje danas u Zadru, ali ABA ligu ne pratim – već samo Euroligu. ABA liga nije kao što je bila dok je tek osnovana, onda su bili puno jači klubovi, sve to je otišlo u neku drugu krajnost, zaključio je Mišović i za kraj dodao:

– Puno mi pozdravite Pina Giergiu, neuništiv je i velik borac!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...