Nikola Marinković 15. prosinca u Znanstvenoj knjižnici predstavlja svoj novi roman

U petak, 1. prosinca s početkom u 17 sati održana je u Zagrebu promocija, čak dva romana, našeg cijenjenog književnika, sugrađanina i studenta Nikole Marinkovića. Nikola je prvostupnik hrvatskog jezika i književnosti, a bez obzira na svoj invaliditet, završava i diplomski studij novinarstva i odnosa s javnošću.

– Bez obzira na svoj invaliditet uz pomoć roditelja i prijatelja živim punim plućima te se trudim da što god radio, uvijek dajem sve od sebe. Nisam nikad mislio da ću pisati, a sada u svoj Zadar dovodim drugi roman.

Nadalje, navodi kako je zagrebačka promocija prošla i bolje nego li je očekivao te da kada jednom nađe dobar tim, trudi se opravdati njihovo povjerenje.

– Promocija u Zagrebu oduvijek mi je bila velika želja. Održala se u Domu Udruge specijalne policije Domovinskog rata koja me oduševila svojom srdačnošću i gostoprimstvom. I ovim putem im se zahvaljujem na pomoći u ostvarenju moje velike želje te se nadam dugoj suradnji. Uz mene je i dalje moja IK DILIGO LIBER, profesor Vertovšek kao autor pogovora, a u Zagrebu mi se i pridružio i moj najbolji prijatelj Vito Sikirić, koji mi je neizmjerna podrška u svemu što radim i postižem. Za promociju novog romana u mom Zadru, iznova sam odabrao Znanstvenu knjižnicu s kojom imam doista prekrasnu suradnju i ovim putem vas pozivam da nam se pridružite 15. prosinca u 17 sati u Izložbenoj dvorani.

Druga knjiga će se baš kao i prva moći pronaći u knjižari Menart, ali će se moći naručiti kod Nikole putem društvenih mreža ili njegove web-stranice nikolamarinkovic.com. O drugom romanu, na koji se, iznenađujuće nije trebalo dugo čekati, Nikola kaže:

– Prije svega nisam očekivao da će mi se pisanje ovoliko svidjeti kao ni činjenicu da će prva naklada prvijenca biti potpuno prodana, ali do njega se još uvijek može doći na upit. Novi naslov, Tony je roman lika i karaktera, realistični i socijalni roman, međutim na neki način i roman o odrastanju. Tematizira sveprisutnu kulturu kliktivizma kroz specifičnog protagonista. Oni koji su se upoznali s mojim pisanjem prepoznat će moj stil i to je nešto što me, baš kao i brojni pozitivni komentari, neizmjerno veseli.

O planovima za budućnost Nikola kaže kako planira nastaviti pisati jer će uvijek biti priča koje treba ispričati, no ističe kako mu je sad u planu privesti studij kraju i zaposliti se u struci.

Za kraj najavljujemo kako će Nikola promociju svog novog romana imati 15. prosinca s početkom u 17 sati u prostorijama Znanstvene knjižnice s kojom je u suradnji promovirao u rujnu zvučno izdanje prvog romana. Kupnja njegova novog romana “Tony” bit će omogućena i na samoj promociji 15.12. po cijeni od 20 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...