Prometna na raskrižju ulica Crno i 72. bojna Vojne policije, zbog neprilagođene brzine udario u vozilo, teže ozlijeđena dva austrijska državljanina

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu, a policija je kontrolirala 632 vozila i vozača, javljaju iz PU zadarske.

Prema njihovim podacima, evidentirano je ukupno 155 prekršaja od čega izdvajamo 13 za alkohol, 41 za prekoračenje  brzine, 8 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 5 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 nepropisnih pretjecanja te 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Nadalje, tijekom vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća od kojih 11 s materijalnom štetom dok su u četiri prometne nesreće tri osobe zadobile teže, a jedna lakše tjelesne ozlijede. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,10 g/kg.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača, koji je u subotu, 02. prosinca na D-8 oko 22,40 sati izazvao prometnu nesreću, u kojoj su dva strana državljana zadobila teške tjelesne ozljede. Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada je 62-godišnji hrvatski državljanin upravljajući teretnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, nailaskom na semaforizirano raskrižje Ulica Crno i Ulice 72. bojna Vojne policije, zbog neprilagođene brzine vozilom udario u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koji je bio zaustavljen na raskrižju poradi upaljenog crvenog svjetla. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 27-godišnji vozač, državljanin Luksemburga,  te 25-godišnji putnik, državljanin Austrije. Kod vozača, kod kojeg su konstatirane lakše tjelesne ozljede je utvrđena veća koncentracija alkohola u organizmu te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navode iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...