Jadranka Nižić Peroš imenovana vršiteljicom dužnosti predsjednika Općinskog suda u Zadru

Nakon razrješenja s dužnosti Maria Pešića s mjesta predsjednika Općinskog suda u Zadru, vršiteljicom dužnosti imenovana je sutkinja Jadranka Nižić Peroš.

Odluku o razrješenju, podsjetimo, donijelo je Državno sudbeno vijeće kojom je 22. siječnja 2024. Marija Pešića, suca Općinskog suda u Zadru, razriješilo dužnosti predsjednika Općinskog suda u Zadru s danom 23. siječnja 2024.

Sutkinja Nižić Peroš vršiteljicom dužnosti postala je s danom 23. siječnja.

Inače, ona je sutkinja Općinskog suda u Zadru od pripajanja, ranije Prekršajnog suda u Zadru, dok je prije toga bila više godina sutkinja i predsjednica toga suda, pa stoga po ocjeni predsjednika ovog suda ista ispunjava uvjete i pretpostavke iz članka 31. stavak 1. ZS, a uzimajući njen dosadašnji rad kao suca i ranije predsjednice suda, za očekivati je da će ove poslove sudske uprave kvalitetno i pravilno odrađivati do imenovanja novog predsjednika suda po provedenom postupku od strane Državnog sudbenog vijeća, pa je stoga trebalo odlučiti kao u izreci, navodi se u odluci koju potposuje predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...