KONKURENTI HNK ZADAR ULAŽU Frano Boko: “Junak Sinj ima uvjete koje nemaju drugi stadioni!”

Klubovi, koji skupa s HNK Zadar igraju u četvrtom rangu natjecanja, 3.NL-jug, uhvatili su se posla i jako puno ulažu u infrastrukturu.
Primjer tomu – jest i NK Junak Sinj, koji se nakon prvog dijela prvenstva nalazi na drugom mjestu ljestvice, sa samo jednim bodom manje od vodećeg HNK Zadar.
Predsjednik Junaka je 39-godišnji Frano Boko, inače magistar strojarstva, koji je u klupskoj Upravi okružen pozitivnim i radišnim ljudima.
– Ciljevi našeg kluba su prvo mjesto i ulazak u viši rang! NK Junak, s obzirom na infrastrukturu i povijest Kluba, zaslužuje biti, najmanje u 1.NL, odnosno – u drugom rangu natjecanja. Prije godinu dana otvorili smo i novo pomoćno igralište s umjetnom travom, sa zalijevanjem iz bušotine i s reflektorima – u kojeg smo uložili oko 5 i pol milijuna kuna. Imamo zavidnu infrastrukturu, uz dužno poštovanje prema ostalim klubovima, govori nam Boko i dodaje:
– Do sada smo uložili u infrastrukturu pomoćnih igrališta i samih prostorija – jako puno. Većinu novca dobili smo iz gradskog proračuna, a jedan dio – oko 500 tisuća kuna smo dobili i od Ministarstva turizma i sporta. Obnovili smo i svlačionice. Svaka čast svima, ali nemoguće je usporediti uvjete na bilo kojem drugom stadionu, s onima koje ima stadion Junaka. Mi na stadionu imamo podno grijanje, imamo saunu, ali i dvoranu. To je veliki kompleks – zato imamo i četiri plinska kotla koja griju cijeli stadion, kazuje nam predsjednik Junaka i nastavlja:
Gradski stadion Sinj može primiti oko 3 i pol tisuće gledatelja, od čega je 2 tisuće mjesta natkriveno. Za Gradski stadion izradili smo i projekt rasvjete – koji vrijedi 4 milijuna kuna, s kojom se, praktički, može igrati i Liga prvaka! Gotov je i projekt u vrijednosti oko 32 milijuna kuna – za izgradnju dvije dvorane, koje bi se nalazile odmah kraj stadiona. Čekamo, dakle, da se otvore fondovi – kako bi se projekti mogli realizirati u suradnji s Gradom Sinjom, u NK Junak moguća je i video analiza utakmica:
– Uložili smo i 15-ak tisuća kuna za ekrane, kako bi se utakmice mogle analizirati u Plavom salonu. Prošle godine na našem stadionu igrala je i ženska reprezentacija Hrvatske, a često smo znali ugostili i mušku mladu nogometnu reprezentaciju – ne mogu se sad sjetiti kojeg uzrasta, omladinski pogon Kluba ne treba brinuti za budućnost:
– Ako ćemo gledati broj djece u Klubu, s našim juniorima smo u borbi za ulazak u 1. HNL. Nadamo se da će juniori to i ostvariti jer bi to bilo odlično – u goste bi nam dolazili Dinamo, Hajduk i ostali. Jedan od ciljeva jest i razvijati vlastite igrače kako bi ih “gurnuli” u prvu momčad, nije zaboravio Boko ni ostale vrijedne zaposlenike Kluba:
– Moram pohvaliti i sve djelatnike NK Junak jer su vrijedni i stvarno rade sa srcem. Jednostavno – vole Klub! Kad smo došli – u Klubu je bilo pet trenera, sada ih je 14. Hoću reći, kako NK Junak Sinj ima Školu nogometa – koja je po snazi odmah iza splitskog Hajduka. Želim HNK Zadar, ali i ostalim klubovima sreću, sa svima smo u dobrim odnosima – sportskom duhu, kazao nam je za kraj Frano Boko, predsjednik NK Junak Sinj.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...