Rubeša: “SDP udbaškim metodama pokušava prikriti činjenicu da su u dogovoru s HDZ-om, blokirali nikad veći proračun”

Napade na SDP-ovog vijećnika Daniela Radetu komentirao je Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih, koji je za te napade kazao kako su “navodni”. Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

“U gradonačelnikovoj podršci koalicijskom partneru navodi se da su razlozi navodnih napada na Radetu rezultat diskursa pojedinih vijećnika, pritom jasno ističe da se to ne odnosi na Danijela i njegove partijaše. Očigledno da je Teletubbies, koji je autor tog priopćenja u Dukićevo ime aludirao na vijećnike Akcije mladih, a i mogu vam priznati da smo se i mi sami prepoznali. S ovim priopćenjem HDZ nam je jasno dao do znanja da su oni tvorci, bolje reći nasljednici sustava „pojavu osudi-druga zaštiti“.

Njima je gore kad netko u javnom prostoru priča o kriminalu, nego kriminal, koji se uistinu odigrava na dnevnoj bazi, pred našim očima, u njihovoj režiji. Za nas kriminal i korupcija nikad neće biti nečasne radnje, za nas lopovi nikad neće biti „otuđivači“ niti će lažovi iskrivljavati istinu.

Nama je jednostavno nezamislivo da se jedna politička stranka na lokalnoj razini, bavi ideologijom i to u sredini u kojoj svake godine preko 400 djece ostane bez vrtićke skrbi, a osnovne škole rade u tri ili četiri smjene. Da su postavili uvjet tri vrtića i dvije škole ne vjerujem da bi itko proganjao. Zašto je sad odjednom sporan mural, koji je tu proteklih dvadesetak godina, a nije bio sporan kad je zadarski SDP po Plenkovićevoj naredbi, kupovao bazensku školjku, koju nitko nije htio jer je preskupa i nepotrebna?

Zanimljivo je da SDP-ovci „toleriraju“ da se ljudi izjašnjavaju kako žele pa smo tako prema posljednjem popisu imali popriličan broj Klingonaca, a sad im smeta što na spomen ploči Rajka Loze piše da se on smatrao ustaškim sinom. Osobno mi ne smeta tekst ni na čijim nadgrobnim pločama jer vrednujem osobe prema njihovim djelima. Jedino što je po meni bitno je jesu li se časno borili i jesu li časno poginuli.

Kao svjedok toga vremena s početka devedesetih, od kad sežu moja prva sjećanja, kao sedmogodišnjak, mogu zaključiti da su Branitelji ti koji su najviše prevareni jer je njihova žrtva zaista bila najveća. Čisti i sirovi revanšizam radi njihove žrtve je osnovni razlog naše političke aktivacije. I ja sam bio „zanesen“, al od kad sam shvatio tko su psi rata radim sve što je u mojoj moći da bi zaštitio narod od njihove pohlepe.

Sve ovo skupa je manipulacija i potpuno nebitno za svakodnevnicu naših sugrađana. SDP udbaškim metodama pokušava prikriti činjenicu da su u dogovoru s HDZ-om, blokirali nikad veći proračun. Činjenica je da HDZ ove godine ne zagađuje javni prostor i ne plaši narod da neće dobiti plaću, također ide u prilog ovoj ideološkoj prevari biračkog tjela. Već je i pticama na grani jasno da ni jedni ni drugi ne mogu ostvariti politički kapital osim ako se u javnosti ne priča o duhovima iz prošlosti.

Razlika između Akcije mladih i SDP-a je ta što nas progone institucije dok njih progoni narod. Valjda je sada svima jasno tko nudi prijedloge i bori se za podizanje standarda, a tko manipulira i zagađuje javni prostor. Naš savjet im je da skladu sa svojim nazivom, okrenu socijalnom aspektu i odustanu od prohtjeva, koji unose podjele u javni prostor. Upravo radi tih ideoloških podjela u narodu, ispod radara se odvija korupcija i pljačka neviđenih razmjera, stoga smatramo da oni koji se tim bave, imaju itekako koristi od takve, kontaminirane politike!?”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...