Sindikat hitne medicine: “Što je loše s vladinim povećanjem plaća? Gotovo sve”

Hrvatski sindikat hitne medicine oglasio se o vladinom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru koje je jučer predstavljeno na sjednici Vlade, donosi Index.

“O novoj uredbi na koeficijente za djelatnike hitne službe imamo nažalost sada više i ne riječi ljutnje nego razočarenja u sustav i obećanja nadležnog ministarstva ali u velikoj mjeri i kolega iz sindikata koji su se hvalili kako su otimanjem članstva postali reprezentativni a sada odšutili tamo gdje su trebali biti glasni.

Što je ovom uredbom loše? Gotovo sve. Od onoga da koliko god povećanje netto plaće bilo ono neprati inflaciju i sve ono što je oduzeto ili nepriznato ranije”, piše u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik sindikata Danijel Šota.

“Ovo je jako gadljivo”

“Jedno je ipak jako vidljivo, a neću pretjerati ako kažem da je gadljivo – koliko su podigli koeficijent ravnateljima ??!? Jedan socijalni radnik ili ekonomista ima gotovo dvostruko veću plaću od profesora doktora kirurga ili interniste, samo zato jer je politički iako nesposoban uhljebljen na to mjesto ?!? To su ti isti zbog kojih su bolnice, Zavodi ili Domovi zdravlja u teškim minusima ili tužbama ??

Vozač hitne 1.6 a turistički vodič 1.7 ? Fotograf 1.55 a viši fotograf 1.77 ?? Ili mornar i vozač saniteta isti koeficijent ??”, piše Sindikat hitne medicine.

“Koliko će plaća radnicima hitne i saniteta narasti kad se ukine covid dodatak?”

“Obrazloženje ministra zdravstva kako će liječnici sa dežurstvima imati dvostruko više ??? Pa tko te pita za dežurstva, zašto nisi objasnio da je to još jedno radno vrijeme gotovo ?? Koliko će plaća djelatnicima hitne i saniteta narasti kad se ukine Covid dodatak , onima koji imaju jer ga pola države ne dobiva odlukom tih istih ravnatelja kojima se daje dvostruko veći koeficijent ??? Što je sa dodacima za teren, stres, psihofizički izuzetno naporan posao, rizik od ozljeda, stradanja, fizičkog napada, noćnog i smjenskog rada ?

Ne, Hrvatski sindikat hitne medicine neće pristati na ovaj sramotni prijedlog, on vrijeđa dostojanstvo i poziv, on vrijeđa svu žrtvu jedne službe koja je na prvoj crti zdravstva.

Hrvatski sindikat hitne medicine u skladu sa Zakonom sudjelovat će u štrajku do ostvarivanja svojih prava”,

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...