SPLIT GA IZGUBIO, ZADAR DOBIO Na Višnjiku počinje Adriatic Gastro Show, međunarodni festival gastronomije i turizma

Grad Zadar, točnije Športski centar Višnjik, domaćin je devetog izdanja Adriatic Gastro Showa, međunarodnog festivala gastronomije i turizma, a službeno svoja vrata otvara sutra u 10 sati i bit će otvoren za posjetitelje do subote, 3. veljače.

Zapravo, to je sajam koji se do sad održavao u Splitu, ali zbog zatvaranja Spaladium arene, organizatori su manifestaciju odlučili dovesti u Zadar, na Višnjik, gdje im je na raspolaganju cijeli kapacitet dvorane Krešimira Ćosića.

– Adriatic Gastro Show kao centralno mjesto i gospodarski skup, veliki logistički skup, pred turističku sezonu osim ovog izložbenog dijela donosi puno više gradovima kada se pojavi. U ovom trenutku u gradu Zadru teoretski se ne može naći jedan krevet za spavanje, s druge strane smo malo šetali kroz grad pa smo vidjeli da je svaki treći čovjek netko van Zadra što puno znači jer sve naše manifestacije, koje planiramo i dalje raditi, se odvijaju van turističke sezone kada je grad Zadar prazan kao i svi ostali naši gradovi. U ovom trenutku u Višnjiku imamo preko 200 izložbenih prostora i tisuću brendova. Za bilo koji hotel, za bilo koji restoran, bilo koji ugostiteljski objekt ne postoji nešto što se ne može naći na ovom mjestu i to je vrijednost projekta kada žitelji Zadra i Zadarske županije i okolnih gradova ne moraju nigdje ići da bi pripremili turističku sezonu. Smatram da ovakve manifestacije, osim što su vizualno lijepe i okupljaju veliki broj posjetitelja, koristit će i u budućnosti gradu Zadru, rekao je danas na predstavljanju ove manifestacije njezin direktor Stipe Šamija.

Dodao je kako se nakon svakog održanog dosadašnjeg izdanja u Splitu, prema njihovim analizama, otvaralo između 50 i 60 tvrtki koje su otvarale svoja predstavništva u tom gradu, čime je taj događaj dobio jednu veću dimenziju.

Šamija se zahvalio svima koji su omogućili da se ovaj događaj održi u Zadru, obzirom da su ostali bez dosadašnjeg prostora, a to je splitska arena.

– Što se tiče Splita, mi smo izgnani jer mi smo tvrtka koja je imala potpisan ugovor sa Spaladium arenom, potpisano i plaćeno, pa nam je onemogućeno da napravimo ovu manifestaciju u našem gradu. Kako je vrijeme odmaklo, nije mi baš toliko žao što smo otišli iz Splita, napomenuo je Šamija ističući kako su već s Višnjikom dogovorili i suradnju za iduću godinu.

Svim izlagačima i posjetiteljima koji dođu izvan Zadra, dobrodošlicu je poželio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

– Drago mi je da je ovaj gastro show ovdje i s još jednom dobrom vijesti i da će ubuduće biti ovdje. To samo jača poduzetnički i obrtnički duh ovdje u Zadru i vjerujem da će donijeti i novih zapošljavanja i novih interesa i ulaganja u Zadar što smo mi prepoznali. Nekom smrkne nekom svane, tako da je grad Zadar i ovom manifestacijom, pa i svim događanjima na sličnom modelu, postaje jedna središnjica ovog sajamskog izlaganja, pogotovo ovdje na obali Jadrana, kazao je Dukić u svom obraćanju.

Spomenuo  je i Gospodarsku zonu Crno koja će zasigurno biti prostor za ovakve manifestacije

Osim Grada Zadra, ovu manifestaciju podržala i Zadarska županija.

– Bitno je da Adriatic Gastro Show u svom fokusu ima ono što Zadarska županija u svojim projektima i aktivnostima radi, a to je brendiranje naše županije kao jedne gastro destinacije. Imamo sve predispozicije za to, od razvoja poljoprivrede, proizvodnje vrhunskih namirnica, njihova obrada i prezentacija. Na kraju dobar rezultat ne može izostati. Znamo da je to bitno u turizmu, podići u turizam na veću kvalitetu, kako bi pridonijeli održivosti samog turizma, tako smo mi podržali i ovaj Adriatic Gastro Show koji je već dovoljno star da možemo reći da je opravdao svoje postojanje te je sigurno mnogima donio korist u unaprjeđenju svog poslovanja i veselimo što ga možemo ugostiti ovdje u Zadarskoj županiji te iskreno vjerujem da će njegovo deveto izdanje uspješno biti održano te da će njegov učinak biti vidljiv već na nadolazećoj turističkoj sezoni, kazao je to Ante Sjauš, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam.

Održavanjem Adriatic Gastro Showa na Višnjiku zadovoljan je i  direktor kompleksa Denis Karlović jer ovakva događanja, naglasio je, donose i značajne prihode i sportskom centru i cijelom ugostiteljskom sektoru.

– Ovo je jedna u nizu vrijednih manifestacija koje se ovdje događaju, od konferencija, sajmova, sportskih događaja, koji na pravi način, osim što promoviraju i grad Zadar i sportski centar, donose nam i značajne prihode. U tom smislu sam izuzetno zadovoljan koje prihode ostvaruje ovaj naš kompleks dvorana, a samo prošle godine smo imali preko 400 raznih događaja i manifestacija, rekao je Karlović, između ostalog.

Dodajmo i podatak da se na 12 tisuća kvadrata predstavlja cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...