TKO POSLIJE SESARA? Jasmin Repeša: “Nemam nikakav problem da Jusup bude izbornik!”

Sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) – Jasmin Repeša predložio je kandidate Stručnog savjeta za mušku košarku. Na tom popisu nije i trener Zadra Danijel Jusup.

Kontaktirali smo Jasmina Repešu – koji nam je odgovorio iz kojeg razloga Jusup nije u Stručnom savjetu HKS-a.

Htio sam Danijela Jusupa u Stručnom savjetu, ali me zamolio da ne bude – zbog puno obaveza. Rekao mi je doslovno, a imam i napisano: “Nemoj molim te, imam velike obaveze ovdje, imam strašno puno posla. Međutim, što god tebi treba tu sam”. Inače, s Jusupom imam fantastičan odnos, govori nam Repeša te ističe da Jusupu nisu zatvorena vrata izborničke funkcije:

– Ovog trenutka imamo izbornika – koji je imao jako dobro ljeto prošle godine. Ako sada pričamo o izborničkoj poziciji Josipa Sesara – to bi bilo nekorektno od svih nas. Što će biti sutra – ako Sesar ode iz bilo kojeg razloga, u tom slučaju – nemam ni najmanji problem da izbornik bude Jusup. Naravno, ako bude spreman to prihvatiti, prokomentirao je i termine hrvatskih klubova, koji paralelno igraju Prvenstvo Hrvatske i ABA ligu:

– Potrudio sam se. Zadar nikad ove godine nije igrao utakmice “dan za danom”. Što god je KK Zadar ove godine zatražio – izašlo mu se u susret. To mogu i potpisati! Moramo voditi računa o našim igračima kako bi ih zaštitili. Igranje “dan za danom” jako je opasno i donosi puno ozljeda. Normalno da je u takvim okolnostima i stručnom stožeru teško pripremiti utakmice – uslijed nedostatka vremena, zaključuje Jasmin Repeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...