Carina jeftino prodaje čak 3.689 litara domaće rakije, ali pod strogim uvjetom

Područni carinski ured (PCU) u Osijeku objavio je ovih dana javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda također za zaplijenjenu robu, a čiji rok istječe danas. Među ponuđenom robom opet ima i rakije. I to puno, piše N1.

Radi se o čak 3689,80 litara voćne rakije u rinfuzi jakosti 37 do 45 posto. Početna cijena za litru rakije iznosi 0,66 eura, a ukupno 2.435,26 eura.

Prodaja se obavlja po sistemu “viđeno – kupljeno” bez garancije uz obavezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave, a kupac se obvezuje redestilirati kupljenu rakiju i za to je dužan podnositi mjesečna izvješća nadležnom trošarinskom uredu.

Među ostalim, na javnoj prodaji zaplijenjene robe u CPU Osijek nude se, primjerice, četiri mobitela Google Pixel 6A, 899 maskica za mobitel, 400 karotnskih kutija hza mobitele i 200 zaštitnih stakala takođetr za mobitele, sve u vrijendosti 2.257,16 eura. Ili jedna rabljena i jedna nova profesionalna električna miješalica za tijesto, a obje ukupne vrijednosti 915,63 eura,

Na popisu robe koju je Carinski područni ured u Osijeku ponudio na javnoj dražbi, uočili smo i dva nova ventilatora Keno, dvije rabljene električne bušilice, jednu rabljenu kosilicu za travu, 24 komada grijača za pekarske peći i još desetke komada razne druge robe koju su carinski službenici oduzeli u upravnim postupcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...