Daniel Radeta o napadu: “Prošlo je 5 dana, a ja još nisam imao priliku dati službenu izjavu niti me itko zvao iz policije”

Daniel Radeta, gradski vijećnik SDP-a i predsjednik Gradske organizacije ove strnake u Zadru, poslao je priopćenje za javnost koje donosimo u cijelosti:

“Da su nam grad i država u potpunosti institucionalno nefunkcionalni potvrđuje i ovaj zadnji, deveti u nizu napada, u zadnja dva mjeseca. Prošlo je 5 dana, a ja još nisam imao priliku dati službenu izjavu niti me itko zvao iz policije. S obzirom da mi se sve ovo događa zbog javnog djelovanja, osjećam se dužnim javno reagirati zbog svih propusta koji su napravili, oni, koji bi trebali provoditi i braniti zakon.

U dopisu kojeg ću danas proslijediti glasnogovorniku suda, ravnateljstvu policije, Oboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i Državnom odvjetništvu RH, navest ću 14 propusta policije samo u ovom zadnjem slučaju kada mi je prišla nepoznata osoba u sred bijela dana i u lice sasula 5 litara kemikalija. Sve propuste ću također objaviti i javno.

Za početak, od institucija tražim odgovor na samo jedno pitanje. 

Može li se itko baviti politikom u Zadru pored svih ovih propusta, kada protiv sebe imate organizirani politički progon u kojem nasilnici ne prezaju napadima s kemikalijama, šakama, crnim maskama i raznim ostalim prijetnjama? 

I ako je odgovor NE, kako se to zove u kaznenom zakonu?”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...